интересни проблеми на шофьорската врата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
интересни проблеми на шофьорската врата
колеги близо една седмица имам проблеми със шофиорската врата и прозореца. имам е36 купе и както предполагам собствениците на лупета знаят при отваряне на вратата прозореца се смъква с два пръста. до тук това е нормално. една сутрин обаче като затворих вратата прозореца не се вдигна, предположих че не съм я дръпнал достатъчно и на ново хлопнах вратата и прозореца се прибра. 10 минути по-късно по време на движение прозореца сам се отвори все едно не е затворена вратата и лампата в купето светна. отворих го и го завторих - машинката ваботи но не затваря до горе като че ли наистина вратата е отворена. като стигнах на работа отново след няколко отваряния и затваряния прозореца сам се отваря а вратата видимо е затворена. алармата не иска да се вкючи и сигнализира за отворена врата, а такава няма и лампата в купето свети. при отворени прозорци като се вкючи алармата се затваря само десния до горе а левия все едно е отворена вратата. размърдах ключалката и прозореца се затвори след това. това се повтаря вече седмица.
питането ми е възможно ли е ключалката на вратата да се е развалила и да не ми щраква добре вратата или имам проблем някаде по машинката че така откача от време на време? а все още е хладно да се кара на отворен прозорец
питането ми е възможно ли е ключалката на вратата да се е развалила и да не ми щраква добре вратата или имам проблем някаде по машинката че така откача от време на време? а все още е хладно да се кара на отворен прозорец

ами колега ако се поразровиш ще намериш писано за проблема ти..с две думи става на въпрос за износен палец на колонката/пластмасов е/ и оттам се подава сигнал ,че вратата е отворена и така.
сменяш с друг или импровизираш с тиксо/както беше направил един
колега.../
чети тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... A%EA%EB%EE
сменяш с друг или импровизираш с тиксо/както беше направил един
колега.../
чети тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... A%EA%EB%EE
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ключето което е вгадено в заключването, на колоната се намира си е заминало, смени го с ново. Няма да има аларма:mhihi:. Скоро в един магазин видях подобни, малко големички ама стават, 1.50 лв. струва. Побългаряване му се казва на това, в събота ще си взема 5 бр. за всеки случай да не свършат

- taba4ko
- ентусиаст
-
на колоната или на вратата е този палец??? нещо обърках. от темата която сте ми пратили пише че е от самата врата и ключалката, а сега ми казвате на колонката на купето. там има само един като щифт, кука не знам как да го нарека това желязце.

хората ти говорят за това от линка под номер 6, то седи на колонката и от вътрешната му страна е бутона за затворена врата респективно при купето и "мърдането на джама"
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... =40&hl=209
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... =40&hl=209
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Провери на това ухо/кука, бръкни с пръст на друга врата и натисни, после пробвай на вратата, на бангията ми е на куката, едно малко микро ключе, черно и не се забелязна на пръв поглед, доста време го търсих като си слагах алармата.
При купето е малко по лесно щото което е прецакано този джам ще се саля когато светне и плафона. Ако искаш пробвай на затворена врата да я натиснеш отвътре без да я отваряш и ако светне плафона и се свали джама тази врата е. Ако не се отвори никой джам има вероятност да ти светва плафона от копчето на багажника по равните ни пътища. 

- taba4ko
- ентусиаст
-
днес се загледах и наистина има едно копче под палеца(позиция 6). и като че ли ми изглегда че е леко поизносен въпросния палец. позачистих го и като че ли се оправиха нечата. утре че разбера по алармата пък и ще го видя дали се е свалил. ако продължава да опорства ще го побългаря с една врътка изолирбан
плафона светваше само ако прозореца се отвори, така че не е багажника. благодаря ви за съветите и безаварийна от мен

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Morridin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
Стан е прав, аз карам 1 месец така (благодарение на Icco@ ) и няма никакъв проблем. Интересното е, че при мен беше пасажерската врата, което си е същото 

- taba4ko
- ентусиаст
-
благодаря колеги, за помоща. теглих му една врътка изолирбант и никакви проблеми. даже се усеща разликата в самата дръшка при отваряне колко по-плътно е станало. мерси още веднъж

12 мнения
• Страница 1 от 1