интересни проблеми на шофьорската врата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

интересни проблеми на шофьорската врата

Мнение от taba4ko » 26 Мар 2008, 18:13

колеги близо една седмица имам проблеми със шофиорската врата и прозореца. имам е36 купе и както предполагам собствениците на лупета знаят при отваряне на вратата прозореца се смъква с два пръста. до тук това е нормално. една сутрин обаче като затворих вратата прозореца не се вдигна, предположих че не съм я дръпнал достатъчно и на ново хлопнах вратата и прозореца се прибра. 10 минути по-късно по време на движение прозореца сам се отвори все едно не е затворена вратата и лампата в купето светна. отворих го и го завторих - машинката ваботи но не затваря до горе като че ли наистина вратата е отворена. като стигнах на работа отново след няколко отваряния и затваряния прозореца сам се отваря а вратата видимо е затворена. алармата не иска да се вкючи и сигнализира за отворена врата, а такава няма и лампата в купето свети. при отворени прозорци като се вкючи алармата се затваря само десния до горе а левия все едно е отворена вратата. размърдах ключалката и прозореца се затвори след това. това се повтаря вече седмица.
питането ми е възможно ли е ключалката на вратата да се е развалила и да не ми щраква добре вратата или имам проблем някаде по машинката че така откача от време на време? а все още е хладно да се кара на отворен прозорец :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 26 Мар 2008, 18:19

ами колега ако се поразровиш ще намериш писано за проблема ти..с две думи става на въпрос за износен палец на колонката/пластмасов е/ и оттам се подава сигнал ,че вратата е отворена и така.
сменяш с друг или импровизираш с тиксо/както беше направил един
колега.../
чети тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... A%EA%EB%EE

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Мар 2008, 20:08

Ключето което е вгадено в заключването, на колоната се намира си е заминало, смени го с ново. Няма да има аларма:mhihi:. Скоро в един магазин видях подобни, малко големички ама стават, 1.50 лв. струва. Побългаряване му се казва на това, в събота ще си взема 5 бр. за всеки случай да не свършат :mhihi: :mhihi: 8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 26 Мар 2008, 22:34

на колоната или на вратата е този палец??? нещо обърках. от темата която сте ми пратили пише че е от самата врата и ключалката, а сега ми казвате на колонката на купето. там има само един като щифт, кука не знам как да го нарека това желязце.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 26 Мар 2008, 22:42

хората ти говорят за това от линка под номер 6, то седи на колонката и от вътрешната му страна е бутона за затворена врата респективно при купето и "мърдането на джама"

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... =40&hl=209

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Мар 2008, 22:51

Провери на това ухо/кука, бръкни с пръст на друга врата и натисни, после пробвай на вратата, на бангията ми е на куката, едно малко микро ключе, черно и не се забелязна на пръв поглед, доста време го търсих като си слагах алармата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 26 Мар 2008, 22:57

При купето е малко по лесно щото което е прецакано този джам ще се саля когато светне и плафона. Ако искаш пробвай на затворена врата да я натиснеш отвътре без да я отваряш и ако светне плафона и се свали джама тази врата е. Ако не се отвори никой джам има вероятност да ти светва плафона от копчето на багажника по равните ни пътища. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 27 Мар 2008, 18:55

днес се загледах и наистина има едно копче под палеца(позиция 6). и като че ли ми изглегда че е леко поизносен въпросния палец. позачистих го и като че ли се оправиха нечата. утре че разбера по алармата пък и ще го видя дали се е свалил. ако продължава да опорства ще го побългаря с една врътка изолирбан :mhihi: плафона светваше само ако прозореца се отвори, така че не е багажника. благодаря ви за съветите и безаварийна от мен :) :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 27 Мар 2008, 22:30

Омотай с изолиртрабант това което го натиска и всичко е като ново :mhihi: :bgflag:

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 27 Мар 2008, 22:33

точно този работа ще свърша утре :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бавно....
Детайли за колата: 40-ска с газ ;)

Мнение от Morridin » 28 Мар 2008, 11:57

Стан е прав, аз карам 1 месец така (благодарение на Icco@ ) и няма никакъв проблем. Интересното е, че при мен беше пасажерската врата, което си е същото ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 28 Мар 2008, 18:08

благодаря колеги, за помоща. теглих му една врътка изолирбант и никакви проблеми. даже се усеща разликата в самата дръшка при отваряне колко по-плътно е станало. мерси още веднъж :) :bchug:
Изображение

Назад към E36