Въпросче

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от tarkalay » 25 Мар 2008, 17:05

Аз вече доливам три пъти по малко от литър обаче в смисъл като погледна се вижда дъното и допълвам до нормално.Възможно ли е да не е имало нищо в системата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 25 Мар 2008, 17:18

Да възможно е!Нали затова си купил и колата и не се знае предишния собственик какво е правил...може въобще да не е гледал нивото в радиатора,а явно е гледал в таблото че покзва нормална температура но това е голяма грешка!
Значи системата за охлаждането е такава че се всмуква при затворена капачка и работещ двигател и ти трябва да наливаш но не до горе ами поне 5 см. над чертата и отново я затваряш и пак палиш мотора и даваш леко газ и ще видиш как течността се всмуква надолу...так угасяш мотора и пак продължаваш същата процедура докато спре да се всмуква.....Успех!Има и друг вариант за обезвъздушаване който се прави през пломбката до капачката обаче аз не съм го тествал и мисля че става по-бавно....

p.s. Внимание:Никога не отваряй капачката при работещ или загрял двигател!Защото така системата ще изхвърли всичко което ти е вътре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 25 Мар 2008, 17:24

При тоя двигател чорбата в охладителната система е към 10 кила и половина. ;) Обезвъздушаването през пробката до капачката става много лесно. Отвива се пробката и се налива антифриз, но бавно на тънка струйка, за да може през пробката да изкара въздуха и готово.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Предишна

Назад към E36