Проблем с оборотомера
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Проблем с оборотомера
Здравейте.Вчера се сдобих с 316i.За 1 ден каране на колата съм невероятно щастлив.Днес трябва да я карам на сервиз за смяна на маслото и основен преглед. Та така.Имам следния проблем:
Оборотомера заяжда.Изчетох повечето теми свързани с оборотомерите,но изглежда всички имат проблем с падане на всички датчици до 0.Е при мен просто заяжда.Примерно вдигам много оборотите-скача до 1000,зацикля там,после скача до 2000,когато отпусна газта или се връща или трябва да почукна таблото за да падне до 0.Та въпроса ми е дали ще трябва да взимам нов или самата стрелка има нещо като смазка отдолу,която може да е изчезнала леко с годините?
Оборотомера заяжда.Изчетох повечето теми свързани с оборотомерите,но изглежда всички имат проблем с падане на всички датчици до 0.Е при мен просто заяжда.Примерно вдигам много оборотите-скача до 1000,зацикля там,после скача до 2000,когато отпусна газта или се връща или трябва да почукна таблото за да падне до 0.Та въпроса ми е дали ще трябва да взимам нов или самата стрелка има нещо като смазка отдолу,която може да е изчезнала леко с годините?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Оборотомера е електронен и ако няма проблем с другите уреди,най вероятно има студена спойка на накой елемент на самия оборотомер.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
Хахах,не,оборотите са си нормални.Просто стрелката не пада примерно след като се е качила до определена позиция,или пък не се качва след определена позиция.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Продължавам си темата отпреди месец с нови наблюдения от този период.Значи не съм пипал нищо по таблото все още,но за месец ми се струва, че има разлика.
В момента си работи гоооре-долу добре докъм 2-2500 оборота,почти не заяжда стрелката.Знам че е електронен и няма жило,но въпросът е възможно ли е заради дългия период,в който не е карана колата преди да я купя да е посгънал оборотомера и сега да се разработва?
Макар че теоретично ми изглежда доста балъшко да се получи нещо такова.И все пак какви ли не теми пускат хората,за какви ли не странни проблеми,така че и това не би ме учудило.
В момента си работи гоооре-долу добре докъм 2-2500 оборота,почти не заяжда стрелката.Знам че е електронен и няма жило,но въпросът е възможно ли е заради дългия период,в който не е карана колата преди да я купя да е посгънал оборотомера и сега да се разработва?
Макар че теоретично ми изглежда доста балъшко да се получи нещо такова.И все пак какви ли не теми пускат хората,за какви ли не странни проблеми,така че и това не би ме учудило.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Отново си съживявам темичката с едно ново наблюдение,пък барем някой навътре с тоците или механиката на таблата му хрумне какво би могло да е.
Оня ден попаднах на сервизния тест на таблото(онова с копчето за зануляване на пробега и ключа на контакт). Та там,когато се тества самото табло и всички уреди правят един оборот-ами и там стрелката запецва на места.По-точно не мога да го опиша...ще кача едно филмче довечера да видите.Точно сякаш няма смазка и на места зацепва.
Оня ден попаднах на сервизния тест на таблото(онова с копчето за зануляване на пробега и ключа на контакт). Та там,когато се тества самото табло и всички уреди правят един оборот-ами и там стрелката запецва на места.По-точно не мога да го опиша...ще кача едно филмче довечера да видите.Точно сякаш няма смазка и на места зацепва.
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Ти още ли не си го разглобил тва табло да видиш какво му е
Така нема кой да ти го оправи
Отваряш пипаш тук там и ше видиш за какво става въпрос и дали заяжда или има друг проблем...

- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
Колега Archangel, аз го има абсолютно същия проблем и се чудя от какво стана така - оборотомера си работеше идеално.
Слагаха ми аларма и много се чудя дали има някаква връзка, но не би трябвало.
Сега обмислям варианта да сменя самото моторче на стрелката с друго, или направо друго табло, но ще видим.
Ако научиш нещо пиши, интересно от какво става така
Слагаха ми аларма и много се чудя дали има някаква връзка, но не би трябвало.
Сега обмислям варианта да сменя самото моторче на стрелката с друго, или направо друго табло, но ще видим.
Ако научиш нещо пиши, интересно от какво става така

- Archangel
- старши ентусиаст
-
Аз писах в друга тема,мързи ме да давам линк,затова накратко-
Купих си друго табло и му взех механичната част със стрелките и си я монтирах на моето табло и всичко е 6 сега
И съм сигурен че е било от тази механична част,защото "развалената" я сложих в таблото,което купих и го пробвах-на него също не работеше.
Съмнявам се обаче в която и морга да търсиш да ти дадат да вземеш само двигателче.
Купих си друго табло и му взех механичната част със стрелките и си я монтирах на моето табло и всичко е 6 сега

И съм сигурен че е било от тази механична част,защото "развалената" я сложих в таблото,което купих и го пробвах-на него също не работеше.
Съмнявам се обаче в която и морга да търсиш да ти дадат да вземеш само двигателче.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,