Saveti pri pokupka na 316i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Saveti pri pokupka na 316i

Мнение от Anji » 23 Юни 2004, 13:05

Zdraveite vsi4ki.Otdade mi se vazmojnost da zakupq BMW 316i 73KW,1993 g.,173000 km.Ta bih bil mnogo blagodaren za vsqkakvi saveti po tazi tema.POneje sam dosta zelen,i mi lipsvat poznaniq molq kajete kak da se overq 4e kolata ne e kradena.4e kilometraja ne e vrastam,i kak da otkriq defekti koito se proqvqvat pri tozi tip kola???Mersi predvaritelno za vsi4ki saveti i otgovori.P.S. kolata se kopuva ot Germaniq.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 23 Юни 2004, 13:37

Здравей и добре дошъл сред нас.
Моля те пиши на кирилица - това е основно правило тук (ще се убедиш сам колко е приятно 8) ).
Що се отнася до колата - първо поздравления за избора на правилната 8) марка. Въпросите, които задаваш са много общи и ако някой трябва да ти отговори подробно, ще се получи доста обемист пост. Затова моя съвет е първо да поразгледаш форума, прочети и темите в "The Best" и ще видиш колко много полезна информация ще намериш. След това ако нещо не ти е ясно все още, ще се радваме да ти помогнем с каквото можем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 23 Юни 2004, 20:15

Здравей и добре дошъл в нашия форум :!:
Мисля,че единственото място,където можеш да провериш дали не крадена колата,е в полицията.Относно
километража,трябва да я закараш да ти тестват компютъра-на този тест излизат грешките(т.е. дефектите),
ако има такива,а също така и реалните километри.Ето един линк,където по VIN номера да провериш дали данните
съответстват на твоята кола.
http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

Друго основно нещо е да установиш с какъв двигател си- М40 или М43.М40 е с ангренажен ремък,докато М43
е с верига-по това най лесно ще познаеш.Ако си М43 е по-добре.М40 е доста по-капризен.Във форума има
изписани доста неща за него.Просто потърси.
Ами това е :!: Карай си БМВ-то със здраве :D
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 01 Юли 2004, 13:10

аз ще те ти дам няколко съвета :
оборотомера да кове незабавно след паленето 800 оборота +/- малко , важното е да не се лашка с 700-800 оборота на горе на доло - това означава че има нещо неизправно по инжекциона.
друго - ако е от италиа и е с антифриз е добре - може да съдиш до някаде че не е прегрявана, там е жега и ги прегряват много , а след прегрев им слагат вода щото и зимата им е студена пак и са разсипници жабарите
--- тая година сигорно е с двигател м40 тои е с една бобина на запалването , м43 - 4бобини/комутатори ли са .../ заслушаи двигатела на студено дали му щракат клапаните
Изображение

Назад към E36