Смяна на масло 318ис купе..цена ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Разликата ти няма да я усетиш,но двигателчето със сигурност ще му дойде по-добре.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
При всички положения по-нисък индекс преди W е по-добре...да не те обърквам още повече, ама има и 0W40
Ама чак пък в такива крайности да се вкарваш за едно масло...слагай смело 10W40 и не му мисли чак толкова...ти за едно масло го обмисляш от два дни, представям си нещо по-сериозно ако тръгнеш да сменяш

Ама чак пък в такива крайности да се вкарваш за едно масло...слагай смело 10W40 и не му мисли чак толкова...ти за едно масло го обмисляш от два дни, представям си нещо по-сериозно ако тръгнеш да сменяш
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
sabi1984 написа:someone написа:Тъкмо днес сменях.
Само че само масло (Mobil 10W40 - полусинтетично - 5 литра в двигателя + 1 л. резерва в багажника) и маслен филтър - 131 лв. Въздушен нямаха в наличност, утре ще го взема, предполагам на цена не повече от 15-20 лв.
Може и аз да съм прост, ама кой е третия филтър? Маслен, въздушен и ....?
За инспекцията, би трябвало да имат уредче, с което да я нулират, ако няма - на кръстовището на "Овча Купел" и "Обиколна" (поновому "Президент Линкълн") има един сервиз, където имат, по нагоре по "Овча Купел" има и едно сервизче, където могат да ти я закачат на комп.
Успех
само че забравих,абе колега 5л.масло в двигателя не са ли малко мношко![]()
![]()
моя ис му наливам 4.5л. и отива до горната граница на щеката.за м42 мотор
Ами и при мен се наля цяла туба от 5 л. и достигна почти до максимима...а то хубаво е нивото да е на на 2/3 от мин. до макс.Обаче трябва да се увериш на равно място и студен двигател...и щом го провериш 2-3 пъти чак след 4000-5000 км. можеш да провериш дали има нужда от доливане!

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
На равно място и почти студен двигател (запален и изминати не повече от 2 км.), с 5 литра в картера, беше на 2 мм под max-а. Не вярвам да му е дошло в повече, а и да му е дошло, ще си го изгори почти веднага
А за проверката - аз си я правя по-честичко, щото имах дертове - теч на масло и от тогава ми е като обеца на ухото

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2