Странен шум при палене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 E46 2.2

Странен шум при палене

Мнение от Psysky » 13 Мар 2008, 0:08

Здравейте пичове, значи появи се отскоро някакъв странен шум при запалване. Нали знаете като палим оборотите от 0 стигат до 1000 и нещо и се връщат да заковат към 700 на празен ход веднага след запалването, та точно в периода в който се връщат от 1000 към 700 се чува за секунда-две едно скърцане, и то доста осезателно (не е някой шум който си въопразявам).

Някой по запознат с механизмите които се извършват точно в този момента има ли да ме светне какво може да скърца. Шума се чува само и единствено в този момент и после го няма никакъв. А и освен това подозирам че се чува когато е влажно навън (да речем след дъжд)

Колата е м40 е36-ца, на бенз

Ясно е че ще се ходи на ремонт, ама ми е любопитно дае.. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 13 Мар 2008, 12:29

Здравей, единствените шумове при палене на колата са в следния ред: дрънчането на ключодържателя докато въртиш ключа, нещо като виене от стартера, запалването на ДВГ-то и неговото мъркане после :P . Вторичните шумове които се чуват, предполагам и моя лично мнение са само от стартера, нещо задържа, и съвсем скоро ще разбереш каква е причината. Ремонта не е скъп, пластмасово тяло за редуктора 12 лв., втулки по 1 лв., бендикс около 55 лв. И последно щом палиш без други шумове си само за първите 2 неща.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 E46 2.2

Мнение от Psysky » 13 Мар 2008, 22:50

Мисля че си прав. И аз мисля че само нещо стартера може да се ебава... примерно като си свърши работата и се връща в покой.. ще го водим на доктор и ще си каже.

Мерси много

Назад към E36