E36 318iS 1994 какво масло е най-подходящо за мотора?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
E36 318iS 1994 какво масло е най-подходящо за мотора?
Това е въпроса!
Последна промяна moneff на 10 Мар 2008, 21:12, променена общо 1 път
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Сега ще започнат едни съвети-всеки със своите знания.
Доколкото аз знам и както един колега беше казал:
"Маслата на BMW са Castrol".
Аз съм на същото мнение,чел съм статии, че БМВ официално са одобрили Кастрол за употреба във двигателите си и т.н. и т.н.
В случай, че нямаш проблеми да си го позволиш бих те посъветвал да използваш само Кастрол(тъй като на фона на повечето масла не е евтино) или оригинално масло на БМВ(ако има такова,а мисля че има).
А колкото до специфичния вид...нека някой колега се изкаже.Аз лично използвам EDGE 0W40.
Доколкото аз знам и както един колега беше казал:
"Маслата на BMW са Castrol".
Аз съм на същото мнение,чел съм статии, че БМВ официално са одобрили Кастрол за употреба във двигателите си и т.н. и т.н.
В случай, че нямаш проблеми да си го позволиш бих те посъветвал да използваш само Кастрол(тъй като на фона на повечето масла не е евтино) или оригинално масло на БМВ(ако има такова,а мисля че има).
А колкото до специфичния вид...нека някой колега се изкаже.Аз лично използвам EDGE 0W40.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Аз първото масло което сложих на ИС`94 беше BMW 5W40 - 5l = 170лв. има в ДаруКар. Иначе и аз знам че препоръчват кастрол. дори на по-новите бмв-та го пише на капачката за масло.
Тва ми го препоръча човека там, ако колата е на оригинални < 200 000км. Иначе по-препоръчително е 10W40 което е към 40% по-евтино.
За 6500 км. от посредата между мин и макс на щтеката, ми е паднало с 1/3-тинка и е малко над мин. Аз лично съм много доволен,ако имам пари на 8000 км. ще сложа пак такова, ако не, ще видим тогава.
Тва ми го препоръча човека там, ако колата е на оригинални < 200 000км. Иначе по-препоръчително е 10W40 което е към 40% по-евтино.
За 6500 км. от посредата между мин и макс на щтеката, ми е паднало с 1/3-тинка и е малко над мин. Аз лично съм много доволен,ако имам пари на 8000 км. ще сложа пак такова, ако не, ще видим тогава.

bmw
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
колега аз карам с ацделко 5/40 и съм много доволен!!!сменям го на 8000-10 000!!!бих ти го препоръчал!!!минах на този вариант защото ментетата на кастрол станаха много!!!
9 мнения
• Страница 1 от 1