бензин в маслото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

бензин в маслото

Мнение от gido » 03 Мар 2008, 20:20

колеги вазможнолие иот каде да покачва нивото на маслото Е36 мотор М43 съмнявамсе че влиза бензин нее вода защото смених гарнитурата на главата
Последна промяна gido на 03 Мар 2008, 21:04, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: s320 cdi
Мечтае да кара: F10

Мнение от Stoqnov » 03 Мар 2008, 20:22

пресякано ли е маслото (едно такова сиво става ) ако има вода в него... сменя6 гарнитура (става наи 4есто при прегряване)

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: бензин в маслото

Мнение от ivoo » 03 Мар 2008, 22:56

gido написа:колеги вазможнолие иот каде да покачва нивото на маслото Е36 мотор М43 съмнявамсе че влиза бензин нее вода защото смених гарнитурата на главата

Да. Възможно е. Единнственото място от където влиза бензин е през сигментите.Но това не означава че трябва да ги сменяш. Причините са: Неработеща 1 или повече свещи. Повреден регулатор на налягането /или прекъснат вакум към него/ . ::Пикаеща/и/ дюза--което е най вероятно. Чести студени стартове или каране на къси разстояния предимно градско --примерно / 5-7 км/и гасиш-----но това се отнася повече за зимният период. В някой случаи и от неработеща ламбда сонда която от своя страна ненужно обогатява сместа.
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 03 Мар 2008, 23:11

Stoqnov написа:пресякано ли е маслото (едно такова сиво става ) ако има вода в него... сменя6 гарнитура (става наи 4есто при прегряване)

По-скоро става като боза...не ме питай откъде знам :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 04 Мар 2008, 8:55

Същия проблем и при мен,оказа се ламда сонда която останала да работи само на богата смес

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ,.,.,.,., » 04 Мар 2008, 10:18

PIPERKOV написа:Същия проблем и при мен,оказа се ламда сонда която останала да работи само на богата смес

При мен проблема беше същия смених ламбдата оправисе но само за известно време след това пак същата работа накрая реших проблема като продадох колата :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Panik_r » 05 Мар 2008, 21:01

gtit16 написа:
PIPERKOV написа:Същия проблем и при мен,оказа се ламда сонда която останала да работи само на богата смес

При мен проблема беше същия смених ламбдата оправисе но само за известно време след това пак същата работа накрая реших проблема като продадох колата :mhihi:

дюзииииииииииииииии
караш внимателно печелиш обезателно!!!
никога не подценявай никого!!!
Внос и продажба на коли всякакви, цени народни www.panik.snimka.bg за цените питайте

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 06 Мар 2008, 10:54

почни със смяна на горивен филтър и свещи ако не си ги сменял скоро .. а ауспуха опушен ли е ? ( черни сажди ,които трудно се чистят с парцал)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от keith_flint69 » 07 Мар 2008, 7:04

///MapTo написа:
Stoqnov написа:пресякано ли е маслото (едно такова сиво става ) ако има вода в него... сменя6 гарнитура (става наи 4есто при прегряване)

По-скоро става като боза...не ме питай откъде знам :mhihi: :mhihi:
Като омеша водата и маслото е лошо true - главата е заминала, а когато ти се случи на 3000 км от вкъщи е изключително неприятно (аре да направя малко четки на форума - не беше с БМВ-то)

Назад към E36