горивомер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Не ресетва компютъра на колата, а частта в таблото дето смята колко гориво има в двете половини на резевоара. А дали е вярно показанието ще стане ясно с времето.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- a4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS Touring `96 г.
Колеги, и аз съм имал подобен случай. От почти празен резервоар го напълних до горе. За мое учудване стрелката не отиде до края. На сутринта обаче, когато запалих, стрелката застана в правилното положение, което ме навежда на мисълта, че ако колегата беше изчакал една нощ нямаше да има нужда от ресет. Обяснявам си го с това, че ако колата не се ползва няколко часа, всички системи се обезточават. Същото се получава и при откачане на акумулатора, само че се изтриват някои данни и трябва да се въвеждат отново. Например часа и датата. Ще се радвам, ако съм бил полезен, а ако греша - моля да ме извините.
Със здраве!
Със здраве!
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!
Re: горивомер
Миналото лято един ден привечер тръгвам да се прибирам от Созопол за Плевен.Компютъра ми показва,че имам бензин,колкото да измина 140 км.Стрелката отчитаща горивото отиваше все по-наляво.М/у Созопол и Бургас спирам да сипя бензин с последните си 100 лв. на една бензиностанция на ЛУКОЙЛ,правейки си сметка да стигна да Плевен.Няколко км.,след като съм заредил остановявам,че компютъра си показва отново 140 км. провег с бензина в резервоара и стрелката все така си клони наляво.Помислих си,че са ме метнали на бензиностанцията.Но и да е така и да се върна....рекламации се прават на момента.Вече е тъмно,нямам пари,според уредите имам бензин колкото да мина 130-140 км.До Плевен са към 400 км.Обаждам се на приятел от Варна и го моля да ми услужи с пари за да сипя бензин за да мога да се прибера.До Варна от Бургас са около 130км.Надявам се да се добера.Добирам се,дават ми пари и на едно ОМВ сипвам бензин до горе,обаче бензинджията сипва само 20-тина литра.Бензин в резервоара има,но не се отчита от уредите.Междувременно ми беше светнала лампата на резервата и въпреки,че имах бензин до горе,тя си светеше,компютъра отчиташе ----------- км.Преспах при приятелчето(аверчето,както им казват там) във Варна,а на другия ден се прибрах в Плевен като през целия път приборите ми отчитаха,все едно нямам бензин.
Отидох на майстор и се оказа,че проблема е в едно отпоило се кабелче(мисля,че бяха 3 на брой,) на поплавака който се намира под задната седалка,в дясната страна на резервоара,кадето е бенз.помпа.Запоиха го и всичко си доиде на мястото.Проблема изчезна.Уредите си отчитат нормално и до ден днешен.
Отидох на майстор и се оказа,че проблема е в едно отпоило се кабелче(мисля,че бяха 3 на брой,) на поплавака който се намира под задната седалка,в дясната страна на резервоара,кадето е бенз.помпа.Запоиха го и всичко си доиде на мястото.Проблема изчезна.Уредите си отчитат нормално и до ден днешен.
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2