запитване отностно датчика на температурата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
запитване отностно датчика на температурата
имам 325 тдс 96 гидина и ми нагорява малко повече но само като е студено - не говоря за нормална разлика от 1-2 литра - говоря за 5 всичко е изрядно. двигателя е супер. днес ходих да я закача на компютър да видя дали всичко е наред - профилактика. и се оказа че трябва да сменя датчика на темпрературата тай като не работи и компа не иска да покаже нищо повече - датчика показва "- 51" градуса. та казаха ми че това че гори повече е възмойно от този датчик - не бил скъп. Дали е визможно ? и на някой да му се намира такъв ?
Мъдроста ме преслдва ама Аз бягам по бързо
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
е такъв виц не бях чувал ... датчика за външната температура да влиае на работата на двигателя 

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
sheriffa написа:то май не разбирам много де ама не е датчик на външната температура щото то на мен никаде не ми и покава на таблото температурата - тоз датчик е закачен до двигателя под цилиндрите и не знам точно каква му е функицията
датчика е закачен на главата под колекторите

когато го откачиш ако работи колата трябва да вдигне оборотите ако са 700 трябва да станат 1000 ако не се промени нищо значи е свършил курса

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
sheriffa написа:мерси много ще проверя още утре а ако не се промени значи е заминал - така да разбирам - а това че компютара показа че е заминал ? и каква роля играе той всъшност ? мерси
ами тои казва на компа колко градуса е загрял маторя
ако дава инфо че е студен мотора ще гъчи повече нафта
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
sheriffa написа:ами да показа че е "- 51" градуса при положение че е загряла ? значи да го сменям а?

Здравейте,
Колега точно заради този датчик разхода би трябвало да ти е в повече и оборотите на празен вход високи. Колата си мисли че е студена и пуска повече гориво.Ако е заминал сменяй го веднага.
датчика е номер 16 от схемата
Цената в Дару е:
Номенклатурен номер : 13622243946
Описание : ТЕМП ДАТЧИК ВЪЗДУХ
Ед.цена (с ДДС) : 42.24 BGL
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Поздрави
п.с. Аз докато постна много постове са насъбрали, сега пък ще объркаме момчето да ли е номер 6 или номер 16
Колега точно заради този датчик разхода би трябвало да ти е в повече и оборотите на празен вход високи. Колата си мисли че е студена и пуска повече гориво.Ако е заминал сменяй го веднага.
датчика е номер 16 от схемата

Цената в Дару е:
Номенклатурен номер : 13622243946
Описание : ТЕМП ДАТЧИК ВЪЗДУХ
Ед.цена (с ДДС) : 42.24 BGL
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Поздрави
п.с. Аз докато постна много постове са насъбрали, сега пък ще объркаме момчето да ли е номер 6 или номер 16
Последна промяна swh_bmw на 20 Фев 2008, 23:25, променена общо 1 път
13 мнения
• Страница 1 от 1