дебелината на жичките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
дебелината на жичките
някой по на ТИ с жичките може ли да каже има ли проблем като съм сложил по-тънки жички към бензиновата помпа?
ако сте ги заглеждали оригинално са доста дебели, но ми се наложи да сменям буксата и сега съм с такава като на нивомера, а на нея жичките са почти двойно по-тънки
иначе си бачка на 6 в сякакви режими
бушона на помпата е на 15 ампера, а тази жичка може да носи доста повече....но все пак кажете експертно мнение
ако сте ги заглеждали оригинално са доста дебели, но ми се наложи да сменям буксата и сега съм с такава като на нивомера, а на нея жичките са почти двойно по-тънки
бушона на помпата е на 15 ампера, а тази жичка може да носи доста повече....но все пак кажете експертно мнение
- Simong
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото му падне:)
- Мечтае да кара: каквото успее да докопа:)
- Детайли за колата: ...все още движеща се на собствен ход:)
Re: дебелината на жичките
Hristo написа:някой по на ТИ с жичките може ли да каже има ли проблем като съм сложил по-тънки жички към бензиновата помпа?
Има два варианта...
или при проблем да ти изгори бушона
или при проблем да изгори тънката жичка за която питаш
...даи боже да не ни казваш скоро какво си установил....

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
По принцип въобще не е за препоръчване да заменяш сечението на кабелите (те все пак са смятани за определена консумация)
До момента в който помпата работи нормално не би трябвало да е кой зане какъв проблем, но нещата няма да са същите, ако по някакви причини се увеличи натоварването (консумацията) във веригата, например при задрустен филтър, цедка или блокирала помпа.
Не забравяй, че помпата се управлява през реле (К6301), а бушон No18 (15А) защитава веригата за управление на релето (слбите токове)
Освен това сечението на кабела влияе и на здравината му!
До момента в който помпата работи нормално не би трябвало да е кой зане какъв проблем, но нещата няма да са същите, ако по някакви причини се увеличи натоварването (консумацията) във веригата, например при задрустен филтър, цедка или блокирала помпа.
Не забравяй, че помпата се управлява през реле (К6301), а бушон No18 (15А) защитава веригата за управление на релето (слбите токове)
Освен това сечението на кабела влияе и на здравината му!
- Hristo
- ентусиаст
-
тънката жичка е всъщност само едната, май плюса и е с дължина 7см от буксата до старата дебела жица, където е снаден и изолиран
минуса си остана дебел
ако нещо се претовари ще се скъса точно на най-тънкото и ще го знам къде е(тези 7см)
по-важно е да не се прецака нещо друго-като да натоваря помпата или да разтопя буксата....
минуса си остана дебел
ако нещо се претовари ще се скъса точно на най-тънкото и ще го знам къде е(тези 7см)
по-важно е да не се прецака нещо друго-като да натоваря помпата или да разтопя буксата....

- agent smit
- младши ентусиаст
-
Колега толкова ли е проблемно да си купиш кабел 7см със същото сечение като стария. Има в Интелкома например. Може да ти поставят и кабелната обувка ако пожелаеш и за теб ще остане само да съединиш двата кабела.
- Hristo
- ентусиаст
-
никъде няма такива букси или само такъв жак(за да го сложа в моята букса), поне в моя град всичко съм обиколил
започвам търсене по моргите в региона
буксата и жаковете са отделно и в дару са към 8лв за жак и 1-2 за букса
01
Round receptacle 2.5, watertight 1,0-2,5 MM? 61 13 0 007 442
започвам търсене по моргите в региона

буксата и жаковете са отделно и в дару са към 8лв за жак и 1-2 за букса
01
Round receptacle 2.5, watertight 1,0-2,5 MM? 61 13 0 007 442
8 мнения
• Страница 1 от 1