Проблем Климатроник!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Unknown_User
- Потребител
-
Проблем Климатроник!
Здравейте Колеги.На едно приятелче му се прецака климатроника(дигиталния) и ме помоли да попитам, какъв може да е проблема.Доколкото успях да прочета от рязличните теми, доста често се споменава "Кондензаторчето" и "Таралежа".Аз лично се съмнявам да е от кондензатора защото симптомите не са да е прекъсвало или забивало самото управление.Неговият климатроник просто докато си е работел и изведнъж е спрял да духа,във това време е ясно че той не използва климатроника за охлаждане а просто парно.Пробвахме се да откачим акомулатора уж да се рестартира но и това не помага,неще и неще да духа, нито топло, нито студено.Та вашето мнение какво е от "Таралежа" ли ще идва проблема или?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
моя пък ... както си духа и спира
после пак си тръгва ..
надявам се да си почива само или да маха конденз
но .. вероятно истината е друга
иначе си свети и реагира на бутоните
таралежа ... какво е техническото му име
резисторите ли които регулират оборотите за различните степени
защото ако е така би трябвало на макс .. да работи
а той .. както му стане кеф си работи

после пак си тръгва ..
надявам се да си почива само или да маха конденз

но .. вероятно истината е друга

резисторите ли които регулират оборотите за различните степени
защото ако е така би трябвало на макс .. да работи
а той .. както му стане кеф си работи

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Същият проблем го имах и аз. Ако дисплеят на климатроника работи нормално и копчетата си изпълняват командите, но вентилатора не духа тогава кондензаторчето не е за смяна. Започни с бушоните отпред - при мен това се оказа проблема, понеже 1 от бушоните не правеше добър контакт и след смяната всичко се оправи. Ако това не помогне потърси във форума има теми за това как да стигнеш до таралежа и да го извадиш. След като го направиш виж дали буксата на таралежа е клеясала и не прави добре контакт (някои хора имаха такъв проблем). Ако това не помогне е добре да се пусне 12V ток на 2 от дупките на буксата (забравих на кои номера беше
). Във форума беше писано точно на кои 2 дупчици и по този начин ако вентилатора започне да върти на максимум докато му подаваш ток тогава 100% таралежът остава проблема.
Виж си ЛС.

Виж си ЛС.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Ivo III написа:моя пък ... както си духа и спира
после пак си тръгва ..
Да при мен също се получаваше точно така първоначално и после си спря нацяло

- CCCP_Power
- Потребител
-
Колеги тъкмо бях купил моето БМВ(4,5 дена) и вентилатора започна да спира, после пак да се пуска и накрая спря завинаги. Изчетох всичко възможно и свалих този така известен таралеж. Свързах пиновете на конектора на късо и вентилатора трагна и до сега съм така(на макс). Като се стопли, ще се опитам да го раглобя таралежа(ако успея, щото е залят със смула). 100% съм сигурен, че схемата е супер проста, и не си заслужава 213 лв за нов. Иначе къде ли не търсих и не успях да намеря схемата му в интернет (явно никой не го е разглабял). Иначе един колега беше предложил във форума вариант за заместител на тази схема, но тя се регулира с потенциометър, а не от дигиталния климатроник. Междудругото след като вентилатора спря да работи, свалих филтъра на климатроника и беше много мрасен, и е причината таралежа да даде фира.
MadChicken написа:Ivo III написа:моя пък ... както си духа и спира
после пак си тръгва ..
Да при мен също се получаваше точно така първоначално и после си спря нацялоТаралежът се казва Final Stage Unit (крайно стъпало за вентилатор). Номенклатурен номер : 64116929540 и струва 210лв.
втора употреба .. намират ли се ..
или да се подготвям психологичеси за 210лв

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
MadChicken написа:Ivo III написа:моя пък ... както си духа и спира
после пак си тръгва ..
Да при мен също се получаваше точно така първоначално и после си спря нацялоТаралежът се казва Final Stage Unit (крайно стъпало за вентилатор). Номенклатурен номер : 64116929540 и струва 210лв.
доколкото разбирам .. това е електронен регулатор на вентилатора ?
- CCCP_Power
- Потребител
-
Да регулатор на вентилатора е. Подава му се 12 волта и управляващ сигнал от климатроника и той изкарва на изхода си към вентилатора съответното напрежение.
CCCP_Power написа:Да регулатор на вентилатора е. Подава му се 12 волта и управляващ сигнал от климатроника и той изкарва на изхода си към вентилатора съответното напрежение.
има ли някаква .. друга причина
да не работи(духа) .. отвреме на време
някъде бях че .. че маха конденз в системата
ама .. не ми се вярва .. нещо .. като не върти вентилатора да го маха
ако е повреда .. освен регулатора
каква друга причина .. е вероятна ?
11 мнения
• Страница 1 от 1