проблем с оборотите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с оборотите
Когато запаля колата ми мени оборотите на празен ход независимо дали колата е загряла или не в движение няма никакви проблеми мотора е 1.6 пълна инжекция колата е 94г. Е36
мислех че е от стъпковия мотор сложих друг но проблема остана оказа се ,че не е от него ако ниакой има някаква идея да драсне един ред. Мерси.
мислех че е от стъпковия мотор сложих друг но проблема остана оказа се ,че не е от него ако ниакой има някаква идея да драсне един ред. Мерси.
rz
Пробвай на загрял мотор, да извадиш буксата на тоя клапан (за празния ход) и виж, дали държи обороти,ако е ОК тогава датчик.А принципа на действие на клапана за празния ход е следния:датчиците дават информация на компютъра ,а той управа въпросния клапан.Датчиците бяха- температурен и датчик за положението на дроселната клапа.Ако при загрял мотор и извадена букса пак ги мени тогава-кабели, свещи, бубина, палец, капачка,и в краен случай-датчик на хол , или голяма разлика в компресията на цилиндрите.Според мен най-често се получава от датчика за положението на дроселната клапа.Сигурно е нещо дребно иначе няма да имаш само проблем с оборотите.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Владо написа:я откачи въпросната букса на твоята кола и ела ни кажи резултата
Аз карам с откачена букса!Като я закача работи гадно...
inseCT написа:Владо написа:я откачи въпросната букса на твоята кола и ела ни кажи резултата
Аз карам с откачена букса!Като я закача работи гадно...
работи гадно щото му е много въздуха. кат махнеш буксата,стъпковия мотор е затворен и потока на въздух намалява и колата заработва по добре.а познайте от къде ви идват проблемите.най често тия симптоми се появяват кът е сцепен маншона преди дросела.
Re: проблем с оборотите
rz написа:Когато запаля колата ми мени оборотите на празен ход независимо дали колата е загряла или не в движение няма никакви проблеми мотора е 1.6 пълна инжекция колата е 94г. Е36
запали колата,отвори капака и размърдай маншона между дебитомера и дросела,ако почне да се мени работата на мотора значи точно от него ти идват ядовете
8 мнения
• Страница 1 от 1