ЛС от един колега
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
ЛС от един колега
Позволявам си да го пусна, явно колегата е нов и не може да се справи още с форума. Ето:
От: vencislav_73
До: BMW///M-ma6inata
Пуснато на: 23 Яну 2008, 13:53
Заглавие: помощ
Здравей.Казвам се Венци.Имам следният проблем.Тръгнах да сменям ламбда сонда на БМВ 320 И.Модела е М 50Б 20 6С2 Ванос.Старата е със следните цветове на кабела - черен, червен, бял и жълт на НТК - Сименс, а тази която си я купих е също НТК, но цветовете са: бели- 2бр., сиф и черен.Никой не може да ми каже дали новата ще замести старата както трябва и как да се свържат кабелите като са с различни цветове.Трябва ли непременно да намеря нова със сащите цветове на кабелите като на старата?.След като се срожи новата ламбда сонда дали трябва да се отиде на диагностика, за да се изчистят грешките от старата
Здравей.Казвам се Венци.Имам следният проблем.Тръгнах да сменям ламбда сонда на БМВ 320 И.Модела е М 50Б 20 6С2 Ванос.Старата е със следните цветове на кабела - черен, червен, бял и жълт на НТК - Сименс, а тази която си я купих е също НТК, но цветовете са: бели- 2бр., сиф и черен.Никой не може да ми каже дали новата ще замести старата както трябва и как да се свържат кабелите като са с различни цветове.Трябва ли непременно да намеря нова със сащите цветове на кабелите като на старата?.След като се срожи новата ламбда сонда дали трябва да се отиде на диагностика, за да се изчистят грешките от старата
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
...еми помогни му де 

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

Re: ЛС от един колега
BMW///M-ma6inata написа:Позволявам си да го пусна, явно колегата е нов и не може да се справи още с форума. Ето:
Ми доколкото знам оригиналната сонда трябва да ти дойде заедно с буксаста и да не се 4удиш кой кабел с кой да свържеш, а колегата е прав 4е тази е универсална.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
2-та бели кабела са за подгряването,черния мисля беше сигнала,а сивия е масата.Всички ламбди Bosch са така.
А това,че вие не можете да вържете универсална сонда,не значи че не върши работа.
Въпроса е дали ламбдата вади 0-1 V (Bosch) или 0-5 V (Siemens).
А това,че вие не можете да вържете универсална сонда,не значи че не върши работа.
те кабелите са ясни ама ефекта е различен с две думи на инсталация сименс не може да сложиш ламбда бош дори да е и универсална просто дава други показанияbmwdriver написа:2-та бели кабела са за подгряването,черния мисля беше сигнала,а сивия е масата.Всички ламбди Bosch са така.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Е нали това написах.Ламбдите са 2 вида.Няма универсални.А това,че
нямат букса не означава ,че не може да се сложи буксата от старата сонда.
нямат букса не означава ,че не може да се сложи буксата от старата сонда.
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Точно при тия сонди нямам идея как е, ама на някои модели вътре в самата букса има съпростивление или схема от няколко елемента, за напасване на проводниците. Не знам ако има и при тия такова нещо и се сложи буксата от една сонда на друга, дали няма да направи някой сакатлък...То по принцип е ясно, че е най добре оригинално, ама верно са си много пари тия сонди
Ше почна да ги крада от работата и да подбивам цената 

9 мнения
• Страница 1 от 1