ABS - датчик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
ABS - датчик
АБС- датчика на едното предно колело е за смяна. Някой знае ли ориентировъчна цена и от къде мога да го закупя?
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Между 30 и 90лв е втора ръка...зависи кой как ти направи шаното..предните датчици са еднакви,така че не се притеснявай ако купиш ляв,а твоя е десен..смяната не е голяма философия,но в 90% от случаите стария ще се наложи да го изкъртиш на парчета от гнездото му,защото е спекъл здраво с годините...

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
:)
зна4и колеги аз като сменях предни накладки маистора ми каза 4е стария дат4ик е здрав.само го за4исти и си работе6е без проблем.ина4е ми каза 4е новия бил кум 10-30 лв максимум.така 4е пробваи сус стария.успех 

- ///MapTo
-
-
Re: :)
spens_82 написа:...
Нов датчик в Дару струва 100 и малко лв...втора ръка вървят между 30 и 90...зависи от кого го купиш...това с чистенето найстина е решение,макар и временно...ако си е заминал датчика,няма да помогне

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Нов в даро доколкото знам е 170 лв.
Втора ръка е от 30 до 90 .
И да найстина ако се зачисти ще работи но за седмоца
Гледай да вземе6 втора ръка от някъде за около 50 кинта и ще си наоферта

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Нов в даро доколкото знам е 170 лв.

- batkoto
- младши ентусиаст
-
В Стара Загора аз си взех един за 10лв втора ръка. Приятел ми го взе обаче иначе ги дават там по 20лв.
Eratosten написа:Не знам с чистене до колко ще се оправи. Като ми хлопне колелото по силно в някоя дупка и лампата на АБС-а светва и си остава светната. Трябва да изгася и пак да запаля колата, за да не свети лампата и АБС-а да си работи, както трябва.
Ако това се проявява при сътресения (разместване на кабелите) провери буксите за добър контакт и кабелите за нарушена изолация или прекъсване
- kbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe, BMW E91 320
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: BMW E36 Coupe - N52B20
Ами незнам но моя като го сменях го извадих лесно обаче преди това се скъса болтчето което го държи към шенкела, но това извадихме, а датчик взех от един колега от форума от Димитровград за 20 лева - е 24 с куриера и сега съм ОК.
Колега примери го с уреда на оммер дали дава около 1000 ома, ако ги има може и да се размине с почистване.
Успех.
Колега примери го с уреда на оммер дали дава около 1000 ома, ако ги има може и да се размине с почистване.
Успех.
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: M50B25,M50B30,S50B30
- Мечтае да кара: M1 Procar
- Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3
Колеги и аз имам подобен проблем, като друсне или нещо такова светва, да чукна на дърво от доста време не ми е светвал, къде са тия букси да ги видя и аз за всеки случай, а може ли и компа да го е фанала шапатацията 

- ///MapTo
-
-
Сваляш някоя от гумите,без значение коя и ще видиш една "кутиийка" на подкалника...като я отвориш в нея има 2 букси,една сива и една черна...на някой от гумите има само сива(черната е датчика за накладките)...та това са въпросните контактни клеми на датчика на абс-а..самия датчик трудно ще го свалиш да го почистиш 

- mamintaiko
- кандидат ентусиаст
-
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
точно този проблем имах и ходихв D&N-един голям сервиз до мосю бриколаж.......обаче се оказа , че проблема ми е билр в компютъра на АБС-а.........смених го 120 кинта втора ръка - момчето там си се занимава и тогава чак ми прочете глежката , че е кабела - него го взех пак втора ръка от харабите на симеон - не си спомням колко беше , май 60 кинта , обаче задълже да го пробват дали бачкса с мултицет щото се оказа , че от 10 бачка само 1............това беше преди 2 години , оттогава грижи нямам..............ако питате мене обаче , най-добре е да си се к,упи нов от Дару - спирачки са това - майтап не се прави с тях...............особенно с баварците........а АБС-са ме е спасявал незнам колко пъти...........................
точно този проблем имах и ходихв D&N-един голям сервиз до мосю бриколаж.......обаче се оказа , че проблема ми е билр в компютъра на АБС-а.........смених го 120 кинта втора ръка - момчето там си се занимава и тогава чак ми прочете глежката , че е кабела - него го взех пак втора ръка от харабите на симеон - не си спомням колко беше , май 60 кинта , обаче задълже да го пробват дали бачкса с мултицет щото се оказа , че от 10 бачка само 1............това беше преди 2 години , оттогава грижи нямам..............ако питате мене обаче , най-добре е да си се к,упи нов от Дару - спирачки са това - майтап не се прави с тях...............особенно с баварците........а АБС-са ме е спасявал незнам колко пъти...........................

не е истина как мразя френските коли
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
ебаси цените аз взех един за 50лв втора ръкаbatkoto написа:В Стара Загора аз си взех един за 10лв втора ръка. Приятел ми го взе обаче иначе ги дават там по 20лв.

14 мнения
• Страница 1 от 1