Въпрос за термостат ...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Въпрос за термостат ...

Мнение от DirtySouth » 23 Дек 2007, 23:28

Така трябва да си взема ...

Прочетох малко темички в търсачката и проверих колата ми по VIN изкара това :

Vehicle information

Series: 3' E36
Body: Coupe
Model: 318is
Engine: M42
Region: ECE
Version: Left Hand Drive
Transmission: Manual
Manufact. date : 1993/11

Прочетох още малко и

Един колега беше пуснал това

Справка за част
Номенклатурен номер : 11537511083
Описание : ТЕРМОСТАТ 92 *C
Ед.цена (с ДДС) : 70.44 BGL
Има наличност

Та въпроса ми е : Това ли ми трябва ? И ако да това ли е най-добрата оферта от тези дарукар ... Мерси колеги.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 23 Дек 2007, 23:48

Ами има и доста по евтини4ки.Аз си взех от Ауто+ преди година на ''BEHR'' и съм нямал проблем до сега и струваше 24лв. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 23 Дек 2007, 23:49

Ами има и доста по евтини4ки.Аз си взех от Ауто+ преди година на ''BEHR'' и съм нямал проблем до сега и струваше 24лв. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 23 Дек 2007, 23:51

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 23 Дек 2007, 23:53

Е те full complekt ли са как са ? Ако може малко инфо че цената наистина е с доста голяма разлика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 23 Дек 2007, 23:57

Ами взимаш само термостата на колкото градуса ти го дават по каталог
и си взимаш отделно има една гумена гривна дето играе роля на уплатнение и сменяш.Там в Дару вси4ко е скупо така 4е не се чуди за разликата ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 24 Дек 2007, 0:04

Аз си мисля, че за такива части компромис не трябва да има а и цената е 70 лв .... нищо не е като цена! Ако е 1000 лв и да го има за 300 вече си е разлика, но за това няма смисъл да правиш сметка ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 24 Дек 2007, 1:18

Az syshto sym s BEHR germanski i do momenta nqmam nikakvi problemi. Cenata e okolo 20-tina leva tuk v stz. Na kolegata, koito kaza za daru moga samo da mu kaja, 4e ako e vijdal termostat i mi kazva, 4e 70lv e normalna cena shte mu stisna rykata. Takiva firmi kato Daru to4no na tova se nadqvat na hora, koito si mislqt, 4e skypoto na vsqka cena e nai-dobroto. Ako v Daru ti dadat 2 god garanciq go vzemi ot tam kolega.

P.S. Izvinqvam se, 4e pisha na latinica, no nqmam kirilica na tozi kompiutar.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 24 Дек 2007, 2:56

По закон имам 2 години гаранция навсякъде това не ме притеснява ще вида как съм с парите може и от дару да е верно че цената с 40 лева повече ама то къде ли не ги даваш...

Потребител
Аватар

Мнение от respectman » 24 Дек 2007, 6:59

оня ден си взех от ауто + термостат с уплатнението 48 лв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mariovj » 24 Дек 2007, 10:02

DirtySouth написа:По закон имам 2 години гаранция навсякъде това не ме притеснява ще вида как съм с парите може и от дару да е верно че цената с 40 лева повече ама то къде ли не ги даваш...

колега,май не си много запознат това,че на една част (например-термостат) има емблема на БМВ не означава,че този термостат е произведен в БМВ-Мюнхен, може този термостат да е производство именно на BEHR и да се произвежда за БМВ,та да плащам с 50лв. повече заради една емблема :kuku:
а за законовата гаранция-2год. :mhihi: :mhihi: моля те слез на земята,намираш се в БЪЛГАРИЯ вярно,че от защита на потребителите се опитват да си вършат работата,но законите са още такива,че им е трудно да го правят,както казва едно приятелче-адвокат:закона е врата в полето :mhihi: ,ако продавача иска винаги ще намери причина поради която ти отпада гаранцията,а ако си решил напук на всички да спазиш всички условия за да спазиш гаранцията ще ти излезе доста солено,например за термостат разликата може да дойде повече от 200лв. :mhihi:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 24 Дек 2007, 12:41

mariovj написа:
DirtySouth написа:По закон имам 2 години гаранция навсякъде това не ме притеснява ще вида как съм с парите може и от дару да е верно че цената с 40 лева повече ама то къде ли не ги даваш...

колега,май не си много запознат това,че на една част (например-термостат) има емблема на БМВ не означава,че този термостат е произведен в БМВ-Мюнхен, може този термостат да е производство именно на BEHR и да се произвежда за БМВ,та да плащам с 50лв. повече заради една емблема :kuku:
а за законовата гаранция-2год. :mhihi: :mhihi: моля те слез на земята,намираш се в БЪЛГАРИЯ вярно,че от защита на потребителите се опитват да си вършат работата,но законите са още такива,че им е трудно да го правят,както казва едно приятелче-адвокат:закона е врата в полето :mhihi: ,ако продавача иска винаги ще намери причина поради която ти отпада гаранцията,а ако си решил напук на всички да спазиш всички условия за да спазиш гаранцията ще ти излезе доста солено,например за термостат разликата може да дойде повече от 200лв. :mhihi:

ако си достатъчно нагъл и ядосан гаранцията ти ще важи споко :mhihi:

П.С. не си купувайте акумолатори МОНБАТ преебават се на 5-тия месец и после не искат да ти възстановят акумолатора въпреки че има 2 години гаранция... но ако спазвате по горе написаното от мен имате шансове :mhihi:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 24 Дек 2007, 12:42

mariovj написа:

ако си достатъчно нагъл и ядосан гаранцията ти ще важи споко :mhihi:

П.С. не си купувайте акумолатори МОНБАТ преебават се на 5-тия месец и после не искат да ти възстановят акумолатора въпреки че има 2 години гаранция... но ако спазвате по горе написаното от мен имате шансове :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 24 Дек 2007, 16:39

Ogi е прав !

Къв монбатка акумулатора е един ! EXIDE !

mariovj За радост или за жалост се занимавам в тази свера и точно това ми е помогнало досега ... Повярвай ми повечето предпочитат на момента да ми върнат 50-100 лева от колкото да им се дига скандал в най-натовареното време и оня от закона за потребителите да им диктува 2 часа лекция и да записват и да им прави глоби ... Затова зависи колко ти се занимава и с кво свободно време разполагаш ... Както един дришляр ме измами по нета по куриер ми прати стока дето няма нищо общо с това което се бяхме разбрали е след 2 дена ходене до икономическа полиция куриери и тн парите ми бяха върнати след 5 дена ,а на него му бяха пратили полиция за проверка и не си получи и менте стоката даже ... Така че зависи колко ти се занимава и колко свободно време имаш ... Отплеснахме се доста от темата.

Назад към E36