Не се отваря задно ел. стъкло е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Не се отваря задно ел. стъкло е36

Мнение от atsi » 21 Дек 2007, 16:28

Значи колата е с 4 ел. стъкла но задното дясно не се отваря още от както сам я взел Бутона отпред при шофиора съм го разглобявал и всичко изглежда наред, задния бутон на вратата и тои така, дори когато сам пуснал фаровете бутончетата си светят,забелязал сам че когато натисна копчето отпред и задното гасне спира да свети.Дайте идеи да разглобявам кората и да видя какво да правя?
Благодаря

Потребител
Аватар

Мнение от vwteam » 21 Дек 2007, 17:37

На колонката има един куплунг с кабели от където се захранва вратата,развий двете болтчета,извади го и напръскай с контактен спрей клемите.Това е често срещан проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 21 Дек 2007, 22:33

Здравей,
Свали кората на задната дясна врата и провери да ли идва напрежение до ел. моторчето на стъклото когато натискаш бутончето. Ако не идва ще си провериш кабелите до там и къде се губи.
Ако идва и моторчето не върти свали го(просто е и ще се справиш с минимални средства) и го пробвай без да се опитва да сваля стъклото да не би да е под физическо напрежение. Ако върти проверяваш зъбчетата там където се върти, огледай също пътя на стъклото да не се задръстило с нещо. Ако пак не върти разглобяваш моторчето и го оглеждаш как са намотките, как е въглена накрая на оста която се върти(не знам да ли се изразих правилно но ако стигнеш до тази стъпка ще ме разбереш). Ако гледката е лоша трябва да поискаш професионална помощ от който разбира от ел. двигателча или отиваш на ново ел. двигателче.
Поздрави и успех

Назад към E36