Бавно загрява

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 20 Дек 2007, 19:50

nsbob написа:Имам една молба, искам да разбера как трябва да загрява автомобила и съответно парното при идеално работещ термостат. За колко минути при студен двигател, да започва да духа топло, в какви стойности да е двигателям, къде да бъде стрелката и т.н. Просто да си направя извод дали при мен е ок, защото това ми е първи личен автомобил и не съм на ясно дали в момента работи добре или не.
P.s. Имам климатроник с врътките и карам 318i
Мерси предварително

колата достига оптимална работна температура когато стрелката на температурата сочи 12ч (нетрябва да имаш каквито и дае отклонния независимо от условията)
Времето за загряване е различно ,зависи от режима на каране,оборотите на дввигателя,външната температура(може да има и др.фактори но сега несе сещам)
Около средата на синьото вече започва да се усеща топлина(поне при мен)
Ако термостата ти е за смяна наи често има отклонения на скалата в зависимост в какво полужение е зацепил(отворен-затворен)
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

кандидат ентусиаст
Аватар

re

Мнение от ivko » 20 Дек 2007, 20:29

Aз също смених термостата(топран) и пак студ и не духа силно парното.Загрява примерно от летището до семинарията(май има 10км) на 12 часа , но така или ина4е горещо няма...само леко топло...
Имал сум доста коли който духаха яко жега и друго бмве-36 с което мръзнех ,явно е36 няма парно за съжаление... :(

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: re

Мнение от Mollov » 20 Дек 2007, 21:20

ivko написа:Имал сум доста коли който духаха яко жега и друго бмве-36 с което мръзнех ,явно е36 няма парно за съжаление... :(

Тва ама изобщо не е верно... по-добре ходи на сервиз да ти видят колата и да ти кажат от къде е проблема, че Е36 има не парно, ми сауна... аз при мен не го настройвам на повече от 23-4С, че иначе става нетърпимо горещо...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 20 Дек 2007, 21:56

И аз си мислех че парното е скапано, но открих че е36 има сауна, само че след като смених филтъра в купето :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 21 Дек 2007, 1:16

И аз днес открих че съм за смяна на термостат карах 1 час и неможа да загрее както си трябва също забелязах че като пусна да духа топло стрелката осезаемо пада и изстива много бързо двигателя :(
Beautiful Mechanical Wonder

Предишна

Назад към E36