Вода в изпускателната система
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
Вода в изпускателната система
Бях пуснал тема за това как не запалих в понеделник сутринта. След много нерви, всевъзможни опити да запали и два дни престой в сервиза се оказа следното: При диагностиката се оказа че не дава никакви грешки поради което в сервиза тръгнаха по метода на изключването да пробват всички възможни варианти за причината да не запали. Та след пълна проверка на тоците и пълна проверка на горивото се стигна до там че катализатора е запушен. На мен не ми се вярваше съвсем защото така изведнъж да се запуши няма как да стане според мен, но с откачени ламда сонди отидох да ми го махнат и да ми сложат гърне....като разрязаха за да го свалят от тръбите потече вода - повече от 2-3 литра
Та се оказа че съм имал вода в изпускателната система, която е замръзнала от студа и въобще не можеше да запали. Мисля че си свалих катализатора без нужда, но незнах за подобен случай. Чудя се от къде е тази толкова много водя в гърнетата - единственото обяснение за мен е работата на студен двигател - работата ми е близо и сутрин и вечер карам колата без да загрее, а напоследък не бях пътувал на дълъг път да се изпари водата. Ще се радвам да споделите и вие идеи за тази вода, че аз за друга причина за нея не се сещам.

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Ако си карал в наводненията пак може да е влезнало. Когато бяха проливните дъждове на мен ми се беше напълнил единия халоген с вода до понеже е пукнат. А и на едно две места като спирах самата кола искаше да гасне докато бях във водата понеже нагазих на едно кръстовище и се оказа мн дълбоко усещах я по праговете. След това доста се надявах да не е влезнало вода в ауспуха. Иначе направо искаше да си гасне явно ауспуха е бил или на равнището на водата или от време на време и под нея. Яко форсиране си беше докато излезна от това кръстовище. Иначе съжелявам, че си си махнал катализатора, но к'во да правиш... Аз моя когато го махах после го дадох на един приятел да ми го шитне и ми дадоха 100 лв. за този, които свалих от колата. Тай че си търси някаде, където да го продадеш, но за под 70лв. не го давай. Като се има в предвид, че и е сигурно здрав все още...
- avtojambas
- Потребител
-
сърдечно ти благодаря колега почти съм сигурен че и при мен проблема е такъв утре ще проверя и ще пиша повече
- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA E39 M-pack
- Мечтае да кара: E30 S50 на широко
Това си е чист конденз от късите растояния на които караш на няколко дни трябва да и даваш газ повечко на неотрална предавка и ще видиш как си тече отзад водица
Почти сам готов да се хвана на бас че много си пазиш колицата и че почети не я ръчкаш

Почти сам готов да се хвана на бас че много си пазиш колицата и че почети не я ръчкаш

- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
Абе не я пазя толкова колкото си мислиш...преди 4 седмици сменях водната помпа, щото бакелитената перка на издържа на натиска
. Ама не е загрявал двигателя от 1 месец заради близката ми работа, а през деня карам служебна.....и конденза се е трупал, трупал и накрая е замръзнал в гърнетата. А катализатора ми го хванаха 30лв. в сервиза където ми правиха гърнето...въобще не ми се занимаваше да търся някъде да го продам, яд ме е само че не беше запушен а го свалих

7 мнения
• Страница 1 от 1