318тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46
Мечтае да кара: ///M-power

318тдс

Мнение от ///M-Power » 09 Юли 2007, 21:04

Карам от известно време 318тдс и съм мн. доволен но днес открих че има проблем които при покупкат подцених като си мислех че е нормално та проблема е следниа.... Когато колата работи на празен ход и като натисна ряско педала на газта и мотора реагира мудно не се форсира ряско получава се нешто като закаснение и то доста. Мислех че е нормално защото знам че педала е електронен.Но днес доиде един приател със сащата 318тдс-ка и на неговата само като барнеш гаска оборотите скачат страхотно няма никакво забавяне и като я карах реагираше по барзо разварташе се страшно барзо в сравнение с моито. МОЛЯ ДАИТЕ КОМПЕТЕНТНИ МНЕНИА че направо съм се побаркал какво да права :roll: :help: :help:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Юли 2007, 22:09

Ти пита ли го дали неговата случайно вече не е "чипната"? :) :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Юли 2007, 22:29

Абе аз и на чипосанта не бих казал, че особено бързо се развърта, да не е била бензинова :mhihi:
Маркучите на турбината да не са заминали или евентуално някаква шитня с електронната плочка на помпата?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ///M-Power » 09 Юли 2007, 23:38

Мотора ми е перфектен преди да я взема мина през КАМОР АУТО на пълна диагностика и даже и километрите ми провериха 156 000 почвам да се замислям дали верно не е чипосана.Ама като не знам какав е ефекта от чипа????? Явно добре се отразява на вървежа!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: 318тдс

Мнение от zayo » 10 Юли 2007, 9:01

///M-Power написа:Карам от известно време 318тдс и съм мн. доволен но днес открих че има проблем които при покупкат подцених като си мислех че е нормално та проблема е следниа.... Когато колата работи на празен ход и като натисна ряско педала на газта и мотора реагира мудно не се форсира ряско получава се нешто като закаснение и то доста. Мислех че е нормално защото знам че педала е електронен.Но днес доиде един приател със сащата 318тдс-ка и на неговата само като барнеш гаска оборотите скачат страхотно няма никакво забавяне и като я карах реагираше по барзо разварташе се страшно барзо в сравнение с моито. МОЛЯ ДАИТЕ КОМПЕТЕНТНИ МНЕНИА че направо съм се побаркал какво да права :roll: :help: :help:

Италиянка нали? :roll: Ходи на диагностика.
според мен:
1.Даден голям аванс на помпата за по голяма нагнетяване и за това ти развърта мудно .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 10 Юли 2007, 9:16

Колега, явно аз съм единственият в този форум който не случи с тдс-ка! Този проблем дето го описваш може да е от много работи! Ако колата ти е италянка, то знай че там ги карат до дупка! Проблема може да е от неправилна центровка (зацепване на мотора!), може да е от нафтовата помпа. Сега точно минавам и аз по този път, колата ми работеше перфектно преди да прецакам главата. Попаднах на един майстор!!!! Колата беше неправилно зацепена и работеше като трактор! Турбото има от долната страна едно маркученце за WEST GATE - та, ако е спраскано може и от това да е! Просто си намери добър майстор!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zayo » 10 Юли 2007, 9:47

bobolink написа:Колега, явно аз съм единственият в този форум който не случи с тдс-ка! Този проблем дето го описваш може да е от много работи! Ако колата ти е италянка, то знай че там ги карат до дупка! Проблема може да е от неправилна центровка (зацепване на мотора!), може да е от нафтовата помпа. Сега точно минавам и аз по този път, колата ми работеше перфектно преди да прецакам главата. Попаднах на един майстор!!!! Колата беше неправилно зацепена и работеше като трактор! Турбото има от долната страна едно маркученце за WEST GATE - та, ако е спраскано може и от това да е! Просто си намери добър майстор!

Не си :shock: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Re: 318тдс

Мнение от bobolink » 10 Юли 2007, 10:19

///M-Power написа:Карам от известно време 318тдс и съм мн. доволен но днес открих че има проблем които при покупкат подцених като си мислех че е нормално та проблема е следниа.... Когато колата работи на празен ход и като натисна ряско педала на газта и мотора реагира мудно не се форсира ряско получава се нешто като закаснение и то доста. Мислех че е нормално защото знам че педала е електронен.Но днес доиде един приател със сащата 318тдс-ка и на неговата само като барнеш гаска оборотите скачат страхотно няма никакво забавяне и като я карах реагираше по барзо разварташе се страшно барзо в сравнение с моито. МОЛЯ ДАИТЕ КОМПЕТЕНТНИ МНЕНИА че направо съм се побаркал какво да права :roll: :help: :help:

Много елементарно може да е! сега се сещам.....провери си има едно маркуче за турбината, то излиза от едно реленце при нафтовият филтър и се мушка в отвор точно под колекторите! Ако е извадено турбото работи наполовина

Потребител
Аватар

Мнение от ///M-Power » 10 Юли 2007, 17:59

Абе турбото е супер защото е мудна преди 2000об. а след това като я грабне турбина си набира и разварта супер а мотора е часовник не се чува. Явно ништо и няма а просто на моя приател е с чип и затова има такава разлика. Но и моита ще проима :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 02 Ное 2007, 23:49

///M-Power написа:Мотора ми е перфектен преди да я взема мина през КАМОР АУТО на пълна диагностика и даже и километрите ми провериха 156 000 почвам да се замислям дали верно не е чипосана.Ама като не знам какав е ефекта от чипа????? Явно добре се отразява на вървежа!

как тъй проверяват тия километри ве :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 03 Ное 2007, 0:43

mla86 написа:
///M-Power написа:Мотора ми е перфектен преди да я взема мина през КАМОР АУТО на пълна диагностика и даже и километрите ми провериха 156 000 почвам да се замислям дали верно не е чипосана.Ама като не знам какав е ефекта от чипа????? Явно добре се отразява на вървежа!

как тъй проверяват тия километри ве :shock:

никак :!:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Ное 2007, 11:36

Дай да я чипосаме да не ти е мудна ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320i 00`/E61 530D 07`
Мечтае да кара: червено E 30 M3

тдс

Мнение от Dicho_bmw » 21 Ное 2007, 22:39

Колега виж си катализатора, може да е задръстен! Махай го и има заместители!Или ако имаш финанси напражо го смени! ;)

Назад към E36