парното духа ли по-хладно на тихи обороти или имам въздух
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
парното духа ли по-хладно на тихи обороти или имам въздух
Моята 320 на тихи обороти духа по-хладно парното,а като я сръчкам е Африка ,преди карах няколко 318-ки и несъм забелязъл голяма промяна.Термостат не е сменяван ,но и лятото не е имало проблем.Дайте съвет .. 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Няколко теми по-надолу се разисква точно същото... идеята е, че като е в обороти антифриза се върти по-бързо в системата и от там и повече топлина се предава към купето... така че е нормално като си на място да не духа чак толкова топло, както когато си в движение.... но не и да духа много по-хладно...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Mollov
- Мародератор
-
Брей... и що да не е нормално? Аз съм с нова водна помпа, термостат и антифриз... и при мен е така.... са ше кажеш, че значи не са сменени както трябва, АМА СА! И те така 

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
ами точно си е менте водна помпа
аз преди да сменя мойте ( термостат + водна помпа ) всичко по парното си беше перфектно.... сега не я ли сръчкам си духа хладно 

- Mollov
- Мародератор
-
Ма вие май не правите разлика между хладно и леко по-малко топло... аз за това говоря... ако на човека по-горе проблема му е, че духа хладно, значи определено има проблем.... а не щото вместо сауна при празен ход духа леко по-леко горещо.... в зависимост от настройките на -троника все пак...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Да точно в това е разликата,когато спреш и мине малко време можеби 1-2 минути киснеш на място температурата намалява на въздуха намалява,но не чак толкова много че да се каже че .Адуха хладноко наистина спира топлото а си духа хладко значи водната помпа е за смяна и това е разликата която много хора не могат да направят.

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
а какво може да означава че ако не вдигам над 1700rpm и до средата да стигне си духа айде да не е хладно ама марно... със старата водна помпа нямах такъв проблем минеше ли синия сектор си духаше що годе типло а стигнеше ли средата си беше сауна... ма и се чупи перката
новата за мен е някво менте със малък дебит на въртене на водата

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ми явно няма дебит новата.
При мен новата дори на място като работи и отвориш тапата на казанчето нали има преливник едно малко мъркучле дето връша,та от там хвърля яко можеби двойно повече от колкото със старата помпа.
А старата ми беше със уронени витла на перката (бакелитова).
Новата ми помпа е с метална перка от даскалов кар около 100лв.
И като загрее на средата и се обърне вътре температурата в купето,намялявам вврътката за топлото,че направо не може да се седи в колата.Иначе почва да подухва топло малко след като излезне от синьото.
При мен новата дори на място като работи и отвориш тапата на казанчето нали има преливник едно малко мъркучле дето връша,та от там хвърля яко можеби двойно повече от колкото със старата помпа.
А старата ми беше със уронени витла на перката (бакелитова).
Новата ми помпа е с метална перка от даскалов кар около 100лв.
И като загрее на средата и се обърне вътре температурата в купето,намялявам вврътката за топлото,че направо не може да се седи в колата.Иначе почва да подухва топло малко след като излезне от синьото.

10 мнения
• Страница 1 от 1