Задни говорители за Компакт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Задни говорители за Компакт

Мнение от Pet@r » 15 Ное 2007, 22:16

Някой знае ли как се разглобява кората за да си ги сменя? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i--v--o » 15 Ное 2007, 23:33

Да аз съм ги разглабял няколко пъти...
Единия вариант е да свалиш цялата пластмаса, която е на 5 болта към купето(развиват се с лула - женски шестограм, но преди това се издърпва платнената изолация подпъхната в самата кора. Единия болт е зад ъгловата част на задната облегалка зад колана, която се сваля с дърпане нагоре и напред. Като махнеш болтовете пластмасовата кора с говоритела се натиска надолу и трябва да освободиш две палчета от странишната пластмаса влизащи в кората на говоритела. Преди това хубаво огледай дали си свалил всички болтове има един на малко куцо място в задната част на корите, който е завит нагоре. Първо измъкваш задната част на кората да падне леко надолу и след това изваждаш предната част на кората с повдигане нагоре. След това обръщаш кората и ще видиш пластмасова стойка държаща говоритела с 4 самонарезни болчета, развиваш сваляш и сменяш говорителите... ако ти стоят още оригиналните трябва да ги отлепиш от пластмасовата стойка (може да си помогнеш с остър нож)и може да си сложиш по-големи, но ги захлупваш от горната част на стойката.. като я видиш ще ти стане ясно... аз съм си сменил вече старите оригинални на Nokia, които не ставаха за нищо.
Другия вариант е да се гъзиш в багажника да светнеш с фенерче след като свалиш изолацията под корите и да развиеш направо пластмасовата стойка, но после трудно се наместват новите говорители и ще изгубиш 2 пъти повече време, както направих аз и се циганих да не свалям цялата кора за говоритела (даже двата) и след това пак разглабях щото като има бас и мембраната на говорителите опираше някъде и се чуваше дрънчене все едно се дънят говоритеите... :mhihi:
Може да ти се струват малко неразбираеми напъствията ми, но когато погледнеш кво има зад уплътненията на багажника под корите ще ти стане ясно всичко.... На мен никой не ми е казвал как се разглабя, просто огледах малко по-обстойно тоя отсег и от първия път се справих... :) ... само ме е яд че не разглобих отначало целите кори ами се мотах да развивам направо стойката държаща говоритела.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pet@r » 16 Ное 2007, 0:17

Мерси много! ;) Много подробно си го обяснил иначе доста щях сигурно да се лутам!А иначе какви говорители сложи?Мисля че ги мерих предните и бяха 12,5 см (5инча) ако не се лъжа!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i--v--o » 16 Ное 2007, 1:03

Задните (оригиналните) са по-малки, но като ги махнах сложих тези http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09026593 , които се побраха точно 13 см. са и свирят много добре :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от docktora » 16 Ное 2007, 12:29

аз пък сложих това http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09012162 по гадна колона не съм слушал през живота си :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i--v--o » 16 Ное 2007, 22:12

Сериозно ли не ти харесва как свирят Хертс или се бъзикаш...? :) Аз съм чувал добри отзиви за тях, но на мен лично не ми харесват... А тея 16.5 см. как ги събра там?

Назад към E36