Диск ли е, какво е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Диск ли е, какво е?
Здравейте!
Значи, четох за подобен проблем, но при мен има и още нещо. Като съм набрал скорост (дори и не много висока, например когато ускорявам до 70-80 км/ч) и натисна рязко спирачката се усеща едно биене направо на педала, все едно прескача... Но не е само тогава. Като карам по хубав, равен път и се усеща по-леко биене от страната на шофьора. Четох, че може да е изкривен спирачен диск, но в другата тема се споменаваше май само, че при натискане на спирачката с по-висока скорост се получавало биенето отдолу. Джантата да е изкривена, не мисля...
Или ако е някакво минимално изкривяване на джантата ще се получава ли такова нещо ?
Значи, четох за подобен проблем, но при мен има и още нещо. Като съм набрал скорост (дори и не много висока, например когато ускорявам до 70-80 км/ч) и натисна рязко спирачката се усеща едно биене направо на педала, все едно прескача... Но не е само тогава. Като карам по хубав, равен път и се усеща по-леко биене от страната на шофьора. Четох, че може да е изкривен спирачен диск, но в другата тема се споменаваше май само, че при натискане на спирачката с по-висока скорост се получавало биенето отдолу. Джантата да е изкривена, не мисля...

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
- batkoto
- младши ентусиаст
-
Този проблем май е слабост на баварците... говоря за дисковете. Един приятел вече смени старите си дискове, с които я взе баварката и кара 2 години и пак взе да му прави същия проблем. Като натисне леко спирачката при средна скорост или висока леко да претриса предницата. Но това леко като задаржиш педала на спирачката, при по силно натискане спира това притрисане, което се усеща във волана. Не знам какво да кажа просто и на моята се появи, нямаше го като я взех и ся малко се усеща. Бе доста капризни коли са. Аз колкото се кефя толкова и се дразня на дребните неща на които не са обърнати достатъчно внимание.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
ceco-stz написа:....дисковете не само при е36 се получава това

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
7 мнения
• Страница 1 от 1