на дизела - бензин му сипаха

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

за маслото или не?

Анкетата свършва на 15 Ное 2007, 14:43

сипи
6
22%
източи горивото
21
78%

Общо гласове : 27
Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 13 Ное 2007, 18:50

vld написа:
Ogi написа:
vld написа:По горе съм написъл какво му е проблемното на бензина в дизеловите двигатели,а именно ,че не се разпрашава от дюзите защото е много "твърд" с прости думи единствено дюзите се преебават от редовно каране на дизел с бензин. Допустимо е да се игори от мотора до 50/50 % Демек той е доста далече от това съотношение.
Доста хора с по стари дизели зимата сипват по малко бензин за да не има мръзне "хубавата" нафта дето я продават по бензиностанциите ни.
Виж ако беше комън-рел с тия големи налягания можеше да пагубно,но на тоя прост дизел нищо няма да му стане.

Оги а ти на каква кола си сипал грешно гориво?
Щото в профила ти пише че караш бензинова и ако на нея си сипал дизел ще ми е интересно какво си ремонтирал после освен чистене на дюзи и смяна на филтри :roll:

Фиат Браво 1.9ТД
да ти кажа чесно не помня кво сменявах... но имаше гарнитура имаше и масло... мисля че и клапани но не съм сигурен... просто не разбирам чак толкова и може би това е причината да не си спомням кво беше още :) но тези 1О литра бензин ми излязоха на 6ОО лв.

A в резервоара имаше ли още нафта или са били само тезо 10 л. бензин + 2-3л. нафта?
Какво беше съотношението?

имаше още 1О литра нафта... и аз досипах още 4О... дефакто 5О литра нафта и 1О бензин... и двигатела си и** майката :)
от тогава започна да трака много повече... дори след ромонта тракането си остана..
и за мислех да източа всичко но се оказа че фиат браво няма ли пропка на резервоара от където да се източи горивото :shock:

Предишна

Назад към E36