Загря

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от svilendotorg » 02 Ное 2007, 19:10

ТУРБО написа:
miro20 написа:по точка 1. - термостата може ли сам " да се самосезира" и да са опрай както стана при мен? понеже не съм чупил термостат, не знам еднократен проблем дали е причина за задължителната му смяна ?
Ми смени си го нали е 15лв. и е работа за 20 минути!Да ти е мирна главата! ;)

При мен беше счупена пластмасовата щипка, държаща самия метален термостат, така че провери как са нещата при теб преди да купуваш. Иначе смяната е бърза, но трябва да долееш антифриз и да обезвъздушиш после

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от tarkalay » 03 Ное 2007, 12:17

при мен май ще се окаже че е виското :confused:

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 03 Ное 2007, 17:26

ивчо3 написа:
Icco® написа:на 1.8 му идва в множко това дето му викаш разчертаване и недей слуша приказки от сорта това ти е проблем или онова или пък не трябва да минава средата каквото и да и правиш !!!
Просто си пускай парното на топло на макс да може да сварва с охлаждането и ако вдига температурка ще се поспреш малко
Виж шестаците по трудно загряват при такива мероприятия но уви не ти е такъв мотора

Това е обсолютно невярно. Охладителната система, независимо за какъв двигател на bmw говорим е разчетена правилно и стрелката при пълно загряване трябва да бъде точно по средата на скалата. До сега карам само автомобили bmw и съм ги тествал при всякакви външни условия, ръчка и т.н. Недопустимо е стрелката да минава средата и да навлиза към червената зона.

Хайде тогава като си много отворен взимаш едно такова и почваш 10мин. пергели и разчертавания на място дали няма да загрее като имаш толкова опит :mhihi: щото аз бмв карам от много скоро и нямам опит в шофирането :mhihi:
НЕДЕЙТЕ ДА ВКАРВАТЕ ХОРАТА В НЯКАКЪВ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ
ПРОБЛЕМ НЯМА !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от svilendotorg » 03 Ное 2007, 17:44

Дами, моля ви се, без излишни емоции :mhihi:
Всяка кола си има предел, наистина BMW е направено добре и предела е висок, но охл. с-ма си има лимит все-пак. 1.8i двигател става за леки powerslide-чета, но за черти, дрифтове и т.н. двигателя се мъчи повечко в сравнение с големите братчета от 2.0 нагоре дето даже самички си искат да ги понастъпиш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tarkalay » 03 Ное 2007, 20:11

колегата ме поуспокои малко се пак малко са катърчетата :mhihi: иначе градско на ръчка не мръдва всико нормално

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 03 Ное 2007, 20:31

tarkalay написа:колегата ме поуспокои малко се пак малко са катърчетата :mhihi: иначе градско на ръчка не мръдва всико нормално

:yes: :yes:
Ако почне при нормална употреба да ти повишава температурата тогава търси проблем иначе си свиркай :)
И се пързаляй с парното на МАХ за да ти е по спокойно !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от svilendotorg » 03 Ное 2007, 20:35

Icco® написа:
tarkalay написа:колегата ме поуспокои малко се пак малко са катърчетата :mhihi: иначе градско на ръчка не мръдва всико нормално

:yes: :yes:
Ако почне при нормална употреба да ти повишава температурата тогава търси проблем иначе си свиркай :)
И се пързаляй с парното на МАХ за да ти е по спокойно !

:ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tarkalay » 04 Ное 2007, 11:52

ще знам за напред :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 05 Ное 2007, 15:52

Колеги ето как реално изглеждат нещата в градуси при различни положения на стрелката на прибора :lol:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=68132

Предишна

Назад към E36