Спешно!!! как се маха разширителното казанче
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
Спешно!!! как се маха разширителното казанче
Разглобил съм колата в гаража и спешно ми трябва да разбера как се маха разширителното казанче
. Махнал съм пластмасата която го държи отгоре и ми остава само да га извадя но не иска
.....къде на друго място се държи.....

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
със 2 отвертки от двата края напъваш равномерно и ще излезне много по-лесно!
само да вметна, че е задължително да смениш после О-пръстените - (малкия горе и големия долу!) мажеш ги с веро обилно и после набиваш казанчето, като предварително си подпрял точно под него! примерно на стъпало от стълбище опираш долната част и се отпускаш на казанчето - и хоп - ВЛЯВА
само да вметна, че е задължително да смениш после О-пръстените - (малкия горе и големия долу!) мажеш ги с веро обилно и после набиваш казанчето, като предварително си подпрял точно под него! примерно на стъпало от стълбище опираш долната част и се отпускаш на казанчето - и хоп - ВЛЯВА

- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
опитах с 2 и три отверки и стигнах до умозаключението че тъпото казанче трябва да е залепено
.Сега мисля да намера ново или втора ръка и да строша мойто за да не пресакам нещо радиатора от напъване че тогава лошо......
Ако някой има други идеи да помага......

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
L_G написа:опитах с 2 и три отверки и стигнах до умозаключението че тъпото казанче трябва да е залепено![]()
![]()
![]()
.Сега мисля да намера ново или втора ръка и да строша мойто за да не пресакам нещо радиатора от напъване че тогава лошо......
Прав си яко се спича вътре но не е залепено, освен ако някой не се е правил на майстор.
Като видиш новия долен О-пръстен ще си изясниш защо е било толкова трудно, от кръгло сечението му става после квадратно.
Момчетата ти дадоха добри идеи , но имай впредвид ,че казанчето не изкача като капачка на бира, прилагаш постоянно усилие ,докато започне да поддава нагоре.Помня че като вадих моето ,около долния О-пръстен имаше доста мизерии(песъчинки,прах) и беше абсолютно сухо, така че едно "олигавяне"

Хайде със здраве!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power

развиваш 2 болта и го вадиш. ако не можеш да го извадиш е правено нещо. най-вероятно е лепено
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
нищо не е правено, просто трябват ШИРОКИ прави отвертни и като заклиниш добре тогава напъваш с постоянна сила! най-добре викни някой познат да ти помага от едната страна, че сам си е малко трудно!
п.п. то ако излизаше толкоз лесно, като отвори термостата казанчето щеше да хвърчи като тапа от шампанско
п.п. то ако излизаше толкоз лесно, като отвори термостата казанчето щеше да хвърчи като тапа от шампанско

7 мнения
• Страница 1 от 1