За Е 36 IS малко имформация
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
За Е 36 IS малко имформация
Колеги скоро си продадох Е 30 та , и съм се спрял на Е 36 ис М42 кажете малко повече за модела,слабости и какво да гледам като го копувам? Благодаря ви предварително. 

свн
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Има около 120 теми по този въпрос.Хубаво е да попрегледаш малко подфорума,а ако не ти е ясно нещо,питай,но конкретно.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: За Е 36 IS малко имформация
svetoslavned написа:Колеги скоро си продадох Е 30 та , и съм се спрял на Е 36 ис М42 кажете малко повече за модела,слабости и какво да гледам като го копувам? Благодаря ви предварително.
Като цяло модела е добър. Съществен недостатък е скоростната кутия. Това не е само проблем на 318 is, а на всички автомобили е36, с изключение на тези с по-мощните двигатели, като 325 i, както и двата модела дизелови- 318d и 325 td(tds). Бързо се износват синхронизаторите. Резултата е трудно включване /особено на първа и втора предавка/, защото се ползват повече, както и произволното самоизключване от скорост. Когато избираш кола, внимавай за трудно включване на скоростите. По възможност тествай автомобила на изстинал двигател. Така може да разбереш и за работата на двигателя на празен ход, както и дали работи изправно газоразпределителния механизъм. двигателите на 318 is са с верига, два разпределителни вала, действащи директно на повдигачите на клапаните и хидравлична компенсация на топлинната хлабина. Когато двигателя и изстинал напълно, всеки дефект в повдигачите може да се прояви, като тракане на определени обороти. След загряване на двигателя, може напълно да изчезне това тракане. Стига да е поддържан добре, този автомобил може да изкара безаварийно повече от 400000 км. Пожелавам ти успех.
- cHaKRa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: M
мда машинките са добри Имам я от 1 година и съм сменил само шарнир още при взимането Нито тракане нито бучене ... Явно съм оцелил добра кола ... пожелавам ти и ти попаднеш на тавава 

Клякам с 200 стаам с 300 

4 мнения
• Страница 1 от 1