Вентилация

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Вентилация

Мнение от Bumer86 » 28 Сеп 2007, 16:47

Имам проблем, не ми работи вентилацията на предния прозорец. С дигиталния климатроник съм и като натисна да духа нагоре, няма никой, уж се отварят клапи и се чува духане, но въздух към прозореца не отива. Другия проблем е, че на спътника вдясно не му духа топло, а само студено при пуснато парно. Дайте някви идеи. Понеделник ще ходя да ми сменят филтъра на климата и да видим какво ще кажат, ще сменя и прословутото кондензаторче, за друго не се сещам какво мога да направя на този етап.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 29 Сеп 2007, 10:53

:?:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 29 Сеп 2007, 12:38

електронните клапи може да са блокирали ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 30 Сеп 2007, 13:59

Т'ва се случи и при мен вчера. - Въртя да духа към предното стъкло и - няма никой. Продължава да духа срещу мен. Баси гадната изненада... :roll: Това се очертава неприятен проблем проблем с зимата и запотените стъкла. Колега, ако си намерил решение за твоя Баварец пиши какво точно е било.
Ако не здраве да е. :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 30 Сеп 2007, 15:16

КОлеги,проверете си електромагнитния клапан дали работи или е запекъл.Моят се прецака и започнаха проблемите с духането :mhihi:
Пускам го аз да духа едновременно по средата и в краката студено а то почва да духа топло,ако пусна само по средата тгава само студено :)Ако пусна на стъклата само топло :)и то само отляво,вдясно си е както трябва :)Абе полудя,оказа се че клеясали вътре некви джаджи и след намеса и почистване се оправи :) Искаше ми се нов да сложа,ама 250 лв :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от Bumer86 » 30 Сеп 2007, 20:31

Vale, кажи малко повече за този електромагнитен клапан, къде да го търся, как да стигна до него и т.н. бая съм бос и имам нужда от help!

Потребител
Аватар

Мнение от seaman » 30 Сеп 2007, 21:18

не съм сигурен,но мисля че се казват електронни клапи
дават си дефект,това лято докато си зареждах климатика при едни майстори дойде едно мом4е с БМВ 318 и има6е подобен проблем.
на всякъде духа студено,само на краката на 6офьора топло
казаха му 4е са тези клапи и струват около 180 лв

Потребител
Аватар

Мнение от Bumer86 » 14 Окт 2007, 13:05

Има напредък, на спътника му духа топло вече, уви на прозореца не се появи въздушен поток. Оказа се че ел.магнитния клапан не работи добре. Едното от буталата се беше слепнало в цилиндъра заради някви окиси или нещо подобно. Оправи се само с почистване и нерви поради трудното демонтиране на клапана.
Давайте идеи защо не ми духа на предния прозорец!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 14 Окт 2007, 13:50

И при мен все още е така, колега. С разпределението на струята в купето - ляво/дясно не съм забелязъл да има проблем, но към стъклото - няма никой... Ходенето в сервиза се отлага ( пак съм зает), ако някой намери решение до тогава :clap:

Назад към E36