Няколко проблемчета

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Няколко проблемчета

Мнение от Grigorov » 07 Окт 2007, 13:40

Колата е Е36 М43 316 края на 94-та
Колата заминава да живее при брат ми в чужбина и искам да и направя основен преглед и ремонт на всичко което не ми харесва.
Искам да ви питам някой от вас момчета рециклирал ли си е рейката в ТУ-София и доволен ли е. При мен има много лек теч в десният шарнир, но не тропа и не издава шумове. Има леко виене но се чува само когато си в колата на затворени врати и без музика (виенето може и да е от бобината понеже вие само при ниските обороти по 1000, нагоре не се чува, поне аз не го чувам повече или двигателя става шумен и притъпява звука) . При навиване на волана на място до край все ми се струва, че двигателя започва леко да се тормози и като ли, че виенето леко се усилва, оборотите леко падат и след това се оправят. Но има още един признак който не мога да го пренебрегна и така и не разбрах от какво е. Когато карам и натисна спирачките няма значение леко или силно имам тресене във волана (странно мърдане на ляво и на дясно), прави го при различна скорост (по някой пат при по висока или при по ниска, но все си мисля, че някъде над 70км/ч.) Когато колата е студена биенето на волана е по-малко или го няма, получава се предимно при загряла кола или след 5-тото натискане на спирачките което ме навежда до мисълта че дисковете са ми криви, но може и да е от рейката ?!?!!?!? Видяло се е че ще се ходи до ТУ, но ако някой знае свястно място за шлайфане на дискове нека каже (телефон да даде ако може), та ако проблема не е от рейката да ида направо и да ги оправя и тях понеже съм от провинцията. И накрая да питам трябват ми дребни джаджи като отпред пръскалките едната е запушена, маркуча от казанчето с течност до пръскалките и левият повдигач на капака е заминал и още др., но не се сещам сега за всичко. Дали в Даро или Комара ги имат в наличност та да мина направо да ги взема. И свестен сервиз за диагностика на двигателя ми трябва и да погледнат и ходовата част ако може. Можеби и маслкото ще се смени та кажете хубаво масло за тази кола. Преди време сменях маслото на диференцяла, но искам с по-хубаво да го сменя. В къщи имам един кастрол диференцял 75W или 90w не знам точно, да го налея ли него или друго да взема. Имам възможност да ми ги взема от чужбина, демек не се притеснявайте за качеството. Някъде в София може ли да ми погледнат бобината да не би тя да вие?!? И ако се сещата за още някой възможен преглед кажете, ще бъда много благодарен. Колата веднага след ремонта ще претърпи преход от 2000~2500км., така че искам всичко да е изрядно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Няколко проблемчета

Мнение от ивчо3 » 08 Окт 2007, 16:54

Виенето най-вероятно е от помпата на хидравликата на волана. Нормално е при завиване на волана до крайно дясно, или крайно ляво положение оборотите на двигателя, когато работи на празен ход леко да паднат, защото помпата го товари допълнително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Няколко проблемчета

Мнение от ивчо3 » 08 Окт 2007, 16:55

Колкото до тресенето, когато натискаш спирачките, вероятно е от дисковете на спирачките.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 08 Окт 2007, 17:06

Биенето във волана е от дискове,ходи някъде да ти ги видат дали не са криви!!

Назад към E36