Бордовия компютър

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 36/ 318iS '94

Бордовия компютър

Мнение от saphir » 24 Сеп 2007, 23:52

Колеги късно пиша ама до сега седях в колата и пак цъках всички копчета четяйки книжката на колата, само дето малко пона да ми става неясно от книжката и реших да питам, как седи въпроса кое за какво е и освен обяснението на бутоните и данните (знам че съм нахален :confused: ) много ме интересува как седи въпроса с кода за запалването, и второто като натиснете чек какво точно излиза при вас, компа ми е на италиански ако има разлика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 25 Сеп 2007, 0:06

горе има линкче с Важна тема: Полезни теми и линкове свързани с Е36 може да разгледаж там. А относно OBC то линка е http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=2422.
-Аз нямам чек модул и когато натисна бутончето ми светка всичко
-Италянския език може да си го смениш с инструкциите на горе посочения линк
-Относно кода, също може да си изтеглиш ръководството от важните теми, на 73 страница е описано :
Това е възможно когато контактния ключ е на позиция 1, след това натискаш Code , паролата с помоща на бутоните 1,10,100,1000 и накрая set и изкарваш ключа
Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от saphir » 25 Сеп 2007, 0:13

имаш предвид че като натиснеш чек ти излизат само правоъгълничета на екрана две стрелки в началото и в края и един плюс преди стрелката на края, така ли? Защото това излиза при мен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 25 Сеп 2007, 0:29

да точно така, това означава че ти липсва чек модула.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от saphir » 25 Сеп 2007, 0:31

а може ли да не работи (чек модула) и за това да показва това защото колата фабрично си е с този борд? Сори че те занимавам с глупости, ама ми е много старнно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 25 Сеп 2007, 1:02

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=42563&highlight=%F7%E5%EA+%EC%EE%E4%F3%EB
прочети тази тема и ще видиш че колегата bmwdriver също е с фабричен борд компютър но е нямал чек модул, така че и при тебе ситуацията може да е същата, другия вариант е да се развалил(аз нямам и няма как да проверя при развалено състояние какво изписва на дисплея). Провериси да ли съществува модула въобще(описано е в горе посочената тема къде са намира). Лека вечер че часа стана късно, ако имаш още въпроси провай да ползваш търсачката на форума аз току що написах 'чек модул' и ми изкочиха тези теми ;) .
Поздрави и успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 25 Сеп 2007, 12:34

Аз имам следните подозрения:

Щом светва целия дисплей като натиснеш "check" не само нямаш чек контрол модул, а просто OBC-то няма като функция check control. Това явно е било опция - т.е. можело е да си поръчаш колата с голям борд, НО БЕЗ CHECK. И все пак имаш бутон "check", но е неактивен.

Когато OBC-то ти поддържа check control, ако нямаш закачен check модул като палиш и гасиш колата или натискаш "check" бутона на дисплея ти изписва грешка: "Check control inactive. Please read user guide."

Възможно е да има някаква "скрита функция" или джъмпер или какъвто и да е начин за "отключване" на check control функцията на ОБЦ-то, но аз не съм я открил досега.

Но не съм 100% сигурен, трябва да го проверим. Аз съм имал 2 големи OBC-та и двете закачени на моята кола се държаха по 2та различни начина, които описах. Но тогава още нямах check модул и инсталация за него. Сега ги имам, но оттогава съм пробвал само с OBC-то, което си реве грешката. Сега си казва чек контрол ОК като натисна "check" и не реве като паля и гася. Може четвъртък на Еко да разменим OBC-тата с някой (например t0sh - неговото знам че светва дисплея само) ако и при мен само светва, а не изписва check control OK, значи може би съм прав.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 25 Сеп 2007, 14:56

b2 написа:Аз имам следните подозрения:

Щом светва целия дисплей като натиснеш "check" не само нямаш чек контрол модул, а просто OBC-то няма като функция check control. Това явно е било опция - т.е. можело е да си поръчаш колата с голям борд, НО БЕЗ CHECK. И все пак имаш бутон "check", но е неактивен.

Когато OBC-то ти поддържа check control, ако нямаш закачен check модул като палиш и гасиш колата или натискаш "check" бутона на дисплея ти изписва грешка: "Check control inactive. Please read user guide."

Възможно е да има някаква "скрита функция" или джъмпер или какъвто и да е начин за "отключване" на check control функцията на ОБЦ-то, но аз не съм я открил досега.

Но не съм 100% сигурен, трябва да го проверим. Аз съм имал 2 големи OBC-та и двете закачени на моята кола се държаха по 2та различни начина, които описах. Но тогава още нямах check модул и инсталация за него. Сега ги имам, но оттогава съм пробвал само с OBC-то, което си реве грешката. Сега си казва чек контрол ОК като натисна "check" и не реве като паля и гася. Може четвъртък на Еко да разменим OBC-тата с някой (например t0sh - неговото знам че светва дисплея само) ако и при мен само светва, а не изписва check control OK, значи може би съм прав.

Братле, земи да обадиш после ей в тая тема каква сте я свършили, че направо ме заитригува с тези свои разсъждения върху борд-компютърните врътки на баварските умници от преди дозина и повече години. ;)
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

Мнение от suravia » 25 Сеп 2007, 15:16

и аз се интересувам от резолтата.
като натисна chek и ми светват всички пиксели.
мерси предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 25 Сеп 2007, 15:24

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ab5#606520

Изглежда съм се заблудил :) Намерих колегата titikaka го е написал, че е скрита функция Ном. 11. Ще го пробвам после и ще напиша :)

Въпреки, че при мен 11 е някакъв код, който като промених единия бит от него се смени часовника от 12 на 24 часов.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 25 Сеп 2007, 16:34

Ако нямаш чек като промениш кодовете на скрита функция 11 започва да ти търси чек-а и тогава изписва "Check control inactive. Please read user guide."

По същия начин ако си си монтирал борд и търси чек-а, а го нямаш от 11-та функция пак можеш да го промениш на такъв код който не ти изисква чек модула и като натиснеш бутона чек ще ти светват всички пиксели и няма да ти изписва "Check control inactive. Please read user guide." ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 25 Сеп 2007, 17:14

test 11:
1: 00 2: 0f - търси чек-а
1: ff 2:04 - не го търси чек-а

мен ме дразнеше и го изключих ;)

info powered by Lacho :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 25 Сеп 2007, 18:28

:yes:
:mhihi:

Назад към E36