Избор на кола въпрос?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Сеп 2007, 13:07

BFM написа:Баси, човек не може да поспами без да го оплюят после :uups:

Споко бе ше свикнеш :mhihi:
Ма са прави колегите,ако прочетеш подроно раздела на Е36 ,доста неща ще ти се изяснят.
Това важи за всички по нови потребители не само за теб ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Избор на кола въпрос?

Мнение от ивчо3 » 25 Сеп 2007, 14:14

jabkata написа:Имам питане към всички съфорумници понеже ще си копувам скоро кола и си харесах 1 БМВ 318 TDS 90 коня и питането ми е дали са хубави тези дизели дали правят проблеми и частите по предницата по колко пари вървят мерси предварително :roll:

Задължително ли се спря на дизелов двигател? Защото не е нужно да си купуваш печка, която ти дава разход с 1.5 на 100 км. по-малко, отколкото на бензинов двигател с 1.8 см3 ходов обем. Разликата в динамичните качества е огромна- за сравнение: ускорение от 0 до 100 км/час на 318is е 10.2 секунди, а на 318t е 14 секунди. Има и друго- цените на дизела за един литър превишават тези на бензина. Поддръжката на дизелов двигател излиза по-скъпо, отколкото на бензинов. За сравнение: Маслото на двигателя се сменя на 7000 км, на бензиновия е на 10000 км и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 25 Сеп 2007, 14:26

ивчо3 написа:
jabkata написа:Имам питане към всички съфорумници понеже ще си копувам скоро кола и си харесах 1 БМВ 318 TDS 90 коня и питането ми е дали са хубави тези дизели дали правят проблеми и частите по предницата по колко пари вървят мерси предварително :roll:

Задължително ли се спря на дизелов двигател? Защото не е нужно да си купуваш печка, която ти дава разход с 1.5 на 100 км. по-малко, отколкото на бензинов двигател с 1.8 см3 ходов обем. Разликата в динамичните качества е огромна- за сравнение: ускорение от 0 до 100 км/час на 318is е 10.2 секунди, а на 318t е 14 секунди. Има и друго- цените на дизела за един литър превишават тези на бензина. Поддръжката на дизелов двигател излиза по-скъпо, отколкото на бензинов. За сравнение: Маслото на двигателя се сменя на 7000 км, на бензиновия е на 10000 км и т.н.

Бате ама и ти каза нещо :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Как пресметна 1.5 л. по-малък разход на ТДС-а. На мене в София над 9 не ми е давал на "харабийско" каране - не мойеш да ме убедиш, че ИС-а ще харчи 10.5 при такова каране.... Дори 316 не може да харчи толкова малко ;)
Смяната на маслото е много индивидуално нещо - аз ТДС-а го карах с пълна синтетика, която без никакъф проблем изкарва над 10000 км., но го сменях на 6000 , защото така съм си преценил.
Бензиновата я карам с полусинтетика (доста по-евтина от пълната) и смятам тия дни да и го сменя (пак 6000 км.)
Да не говорим че бензиновите коли носят по-големи джанти (които са по-скъпи) , гумите следователно са по-скъпи, повече въртят задницата и палят гуми... тоест по-често ги сменяш ;) Ти ако караш с А95 повечето хора тука слагат 98 или 100 октана , който е по-скъпичък от дизела ;)
Така че - всеки сам си преценява....
Ако ми кажеш само че на дизел не мое да се сложи АГУ те признах за икономист от класа :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 25 Сеп 2007, 15:47

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=63708 виж тука може да научиш нещо полезно :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от jabkata » 25 Сеп 2007, 16:23

kriso85 написа:
ивчо3 написа:

Бате ама и ти каза нещо :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Как пресметна 1.5 л. по-малък разход на ТДС-а. На мене в София над 9 не ми е давал на "харабийско" каране - не мойеш да ме убедиш, че ИС-а ще харчи 10.5 при такова каране.... Дори 316 не може да харчи толкова малко ;)
Смяната на маслото е много индивидуално нещо - аз ТДС-а го карах с пълна синтетика, която без никакъф проблем изкарва над 10000 км., но го сменях на 6000 , защото така съм си преценил.
Бензиновата я карам с полусинтетика (доста по-евтина от пълната) и смятам тия дни да и го сменя (пак 6000 км.)
Да не говорим че бензиновите коли носят по-големи джанти (които са по-скъпи) , гумите следователно са по-скъпи, повече въртят задницата и палят гуми... тоест по-често ги сменяш ;) Ти ако караш с А95 повечето хора тука слагат 98 или 100 октана , който е по-скъпичък от дизела ;)
Така че - всеки сам си преценява....
Ако ми кажеш само че на дизел не мое да се сложи АГУ те признах за икономист от класа :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е то е ясно че бензина е по-голяма ламя от дизелака а искам да ви питам колко разход дава 1.8 и колко дава 2.5 дизел :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 25 Сеп 2007, 17:06

318-ката ми даваше градско 10/100 но не съм я настъпвал галене на гаста и спиране основно със скорости в задръствания към 11/100 това е за 113 hp M40 мотор за Ис нека колегите споделят :)

Предишна

Назад към E36