"цвилене" при включен климатик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
"цвилене" при включен климатик
Миналата вечер без да искам пуснах климатика и се чу яростно "цвилене "отпред, веднага го изключих, още 3-4 проби и пак същото. Явно някакъв лагер беше блокирал и ремъка се търка и "цвили". На следващият ден проблема изчезна, климатика си работи. Предполагам че е лагер вътре в компресора, има ли някой, който да е ремонтирал подобен проблем да даде съвет?
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
val_stein написа:Ролката на климатика ще да е, и аз бях така и като я смених се оправи. Около 50 кинта е Lemforder.
Обтягащата ролка се върти и при изключен климатик.
Перко, дано не е в компресора проблема..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- changethegame
- младши ентусиаст
-
Колеги и аз имам подобен проблем, самоче при мен се чува като свирене на щурче при пусната перка (без значение с клима или без) и то само когато натисна спирачката
На сервиза не откриха нищо, мислеха че е лагерчето на компресора, но се оказа че трябвало да се чува цвилене, както е при колегата...

На сервиза не откриха нищо, мислеха че е лагерчето на компресора, но се оказа че трябвало да се чува цвилене, както е при колегата...
.
Това със щурчето и аз го имам, но мисля че е от ролките на ремъка за алтрернатора и т.н. При мен обаче беше постоянно. Смазах малко с WD40 и изчезна, не мисля че ще е задълго и си трябват нови ролки и ремък.
6 мнения
• Страница 1 от 1