"цвилене" при включен климатик

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

"цвилене" при включен климатик

Мнение от perko » 16 Сеп 2007, 22:03

Миналата вечер без да искам пуснах климатика и се чу яростно "цвилене "отпред, веднага го изключих, още 3-4 проби и пак същото. Явно някакъв лагер беше блокирал и ремъка се търка и "цвили". На следващият ден проблема изчезна, климатика си работи. Предполагам че е лагер вътре в компресора, има ли някой, който да е ремонтирал подобен проблем да даде съвет?

Потребител
Аватар

Мнение от val_stein » 16 Сеп 2007, 23:02

Ролката на климатика ще да е, и аз бях така и като я смених се оправи. Около 50 кинта е Lemforder.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 17 Сеп 2007, 1:55

val_stein написа:Ролката на климатика ще да е, и аз бях така и като я смених се оправи. Около 50 кинта е Lemforder.

Обтягащата ролка се върти и при изключен климатик.
Перко, дано не е в компресора проблема..
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от leo^^ » 17 Сеп 2007, 12:27

И аз имам същия проблем, но се проявява само при изкачване на наклон. Някой има ли идея от какво е? Ремъка е стегнат, явно и при мен е от ролката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 18 Сеп 2007, 20:38

Колеги и аз имам подобен проблем, самоче при мен се чува като свирене на щурче при пусната перка (без значение с клима или без) и то само когато натисна спирачката :?: :!: :!: :!:
На сервиза не откриха нищо, мислеха че е лагерчето на компресора, но се оказа че трябвало да се чува цвилене, както е при колегата...

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 18 Сеп 2007, 23:18

Това със щурчето и аз го имам, но мисля че е от ролките на ремъка за алтрернатора и т.н. При мен обаче беше постоянно. Смазах малко с WD40 и изчезна, не мисля че ще е задълго и си трябват нови ролки и ремък.

Назад към E36