Разход на масло 316i Compact
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Разход на масло 316i Compact
Здравеите, колеги
Някои има ли представа колко масло би трябвало да харчи 316i Compact. Скоро ми изгасна една от лампичките на таблото (до колкото знам всяка от 5 - те трябва да изгасва след изминати около 2500 км) и нивото на маслото ми беше паднало с около 1.5 мм. Това нормално ли е? Как да разбера дали имам проблем? Благодаря предварително.
Някои има ли представа колко масло би трябвало да харчи 316i Compact. Скоро ми изгасна една от лампичките на таблото (до колкото знам всяка от 5 - те трябва да изгасва след изминати около 2500 км) и нивото на маслото ми беше паднало с около 1.5 мм. Това нормално ли е? Как да разбера дали имам проблем? Благодаря предварително.
Всяко Ново е добре забравено Старо...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Значи ОилИнспекшъна в Е36 не мери нивото на маслото - той е програмиран през определен пробег, определен брой запалвания на двигателя да му изгасва по една лампичка. Значи нормално е да ти изгаря по-малко масълце - не е болка за умиране от 10+ годишна кола. Просто си проверявай маслото на определен пробег и си доливай колкото е необходимо за да може нивото да е над минимума винаги (по-скоро близо до максимума) но никога НАД МАКСИМУМА
Като гледам 1.5мм си е направо смешен разход на масло, така че спокойно

Като гледам 1.5мм си е направо смешен разход на масло, така че спокойно

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- robert1975
- младши ентусиаст
-
1.5 мм.-интересно ми е......с линиика ли мери-не забравяи че винаги има наклон и дали е топла студена колата и т.н........за мен колата си ти е добре и не се втелясваи 

3 мнения
• Страница 1 от 1