сутрин трака

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

сутрин трака

Мнение от jy » 05 Юли 2007, 21:33

здравейте!напоследък когато се постопли времето като паля сутрин първите секунди чувам че нещо претраква.убеден съм че не се случваше досега.маслото ми е на 4000 км.-5w40 полусинтетика,преди това беше кастрол 0w30.та мисълта ми е дали не е от масления филтър,има ли клапанчета там,че ми се струва че закаснява и лампата!

Благодаря !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Юли 2007, 21:39

Колега не е лошо да кажеш каква е колата! Иначе познават в Канал 2001 :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jy » 05 Юли 2007, 21:42

318tds!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Юли 2007, 21:47

Извинявай за миналото включване ама нали трябваше да се изяснат детайлите :D ! Ако беше бензинката щях да предположа че е М40 ама с нафтавелките ми е тьмна Индия! Успех...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 06 Юли 2007, 10:08

Значи нормално е докато подкачи маслото хубаво да е малко по-шумна колата. Какво ти е маслото :?: И аз карах с 5в40, обаче пълна синтетика и двигателя започваше да работи нормално след 2-3 мин. ако го оставя на место или малко по-бързо ако потегля веднага след тръгване. Също така виж и какво е нивото на маслото.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW-M3-GAZE » 07 Юли 2007, 16:41

нормално е да работи малко по шумно двигателят,когато се пали сутрин,мслото се е стелко в картера и докато маслената помпа ка4и налягане минават няколко секундни.не знам защо си сменил маслото но 0w-30 на кастрол и си сложил по гъсто.колкото по гъсто ти е маслото,толкова по бавно достига вси4ки триещи се елементи в двигателя.и за това лампата ти загасва малко по късно.моят съвет сложи си по тънко масло за през лятото и задалжително да е от реномирана марка кастрол,мобил 1,лиик и моли,но в никакав слу4аи шел.и проблема ще ти се реши.нядявам са 4е съм бил полезен стази информазия,аз имах съшия проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 08 Юли 2007, 12:59

BMW-M3-GAZE написа:нормално е да работи малко по шумно двигателят,когато се пали сутрин,мслото се е стелко в картера и докато маслената помпа ка4и налягане минават няколко секундни.не знам защо си сменил маслото но 0w-30 на кастрол и си сложил по гъсто.колкото по гъсто ти е маслото,толкова по бавно достига вси4ки триещи се елементи в двигателя.и за това лампата ти загасва малко по късно.моят съвет сложи си по тънко масло за през лятото и задалжително да е от реномирана марка кастрол,мобил 1,лиик и моли,но в никакав слу4аи шел.и проблема ще ти се реши.нядявам са 4е съм бил полезен стази информазия,аз имах съшия проблем.

Баце, ти с какъв мотор го имаше този проблем? Все си мисля, че по-тънкото масло е за през зимата, а не за лятото...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Назад към E36