Воланът ми започна да скърца

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Воланът ми започна да скърца

Мнение от itzan » 07 Юли 2007, 9:38

Сутринта като тръгнах за работа ми се разскърца волана. направо подивех! От какво може да е и как да го оправя? а също забелязах, че врътката на духалката работи само на 4, какъв е проблема? Мерси предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 07 Юли 2007, 10:03

има много написано-ето ти малко инфо от темата-често срещани проблеми/ темата е на Engi и това е цитат от нея/-резистора за степените на парното - много просто ще познаете, че ви е изгорял: парното почва да духа само на четвърта степен, а на останалите 3 въобще не работи. получава се най-вече от нередовната смяна на филтъра на парното. смяната му не е сложна, цената му е около 80-100лв. ( не съм сигурен колко е точно ), но все пак на кой му е притрябвала една такава ненужна инвестиция, при положение, че може просто редовно да си сменяте филтъра.
относно волана-пробваи с малко масалце между волана и пластмасовите капачки под него-аз така го оправих-ако от там идва звука де...... 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от itzan » 07 Юли 2007, 10:27

Мерси колега! А филтъра на парното и филтъра на климатика един и същ ли са или са различни? ако са различни къде се намира този за парното? А за волана вече намерих разни теми където проблема е разяснен добре. А резистора за степените на парното как се сменя?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 07 Юли 2007, 10:51

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от itzan » 07 Юли 2007, 11:11

Този филтър го смених онзи ден. Мислех си дали няма и друг. Значи до тук добре. Остава само да сменя резистора за степените на парното, който не знам къде се намира и как се сменя. Да ти се намира някоя подобна инструкция и за него?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pezano » 08 Юли 2007, 5:04

да и аз ще съм много благодарен ако някои даде такава инструкция и за резистора че изчетох всички теми свързани с него така и не разбрах каде точно се намира :)

Назад към E36