Цялостно боядиване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 22 Юни 2007, 13:51

Honzik написа:Независимо от това, че ще е същият цвят.... истинското пребоядисване трябва купето да остане "както го е завода създало" :) :) Иначе няма как да не го облепват и да го пръскат така... щото ще има места, до които няма как да се стигне и там на границата ще има разлика.... като цяло не е лошо, но може и да си личи тук-там.... особено в коша на маторя.... или пък багажника.... както и на доста други места.... само си представи как ще ти пръснат мястото между най-горната лайсна преди тавана и гумената изолация... там има улей... ще стане мацаница ако не се облепи добре, но тогава ще си личи също, че е пребоядисвано :) :)

Е чак такъв фанатик не съм :mhihi: - наясно съм, че ще има разлики при мотора и багажника и тези места, където ги каза, но все пак не се виждат от самолет, а и при всички положения ще изглежда в пъти по-добре отколкото сега - боята ми е бая захабена, че има и одрано на места - така, че въпреки тия дребни кусури си мисля, че на външен вид ще е доооста голяма разликата ;) !
И колеги дайте още някакви координати на майстори - дотук само Is ми даде (ще ходя в близките дни да ги видя) и имам още 1 предложение на ЛС - не може само 2ма да са добрите майстори/сервизи за боядисване в София :roll: ! Ще ми се да пообиколя 4-5 места преди да реша - друго си е човек да има избор :mhihi: !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 22 Юни 2007, 14:23

Maverick_VS написа:...та си мисля, че няма да е необходимо да оголвам купето :roll: !
И аз там ги смятах някъде около 1500-1600 при качествена работа и камера ;) !

Купето се оголва при смяна на цвят. И там цифрата е коренно различна :mhihi:

Ше направа една разбивка на цените по цялостното боядисване, с "обикновен металик"
нека всеки сам да си направи сметка....... колко е т.нар. нормална тарифа ....

Боя - за Е36 наааай-много 2л. металик комплект - база, лак, втвърдител, разредител.
Цена на DuPont, Glazurit, Sikens, Max Mayer и др. ~160-200лв за литър в зависимост от цвета, не от марката.
Слагаме ги ОБЩО = 400лв. за боя.

Прословутата скъпа, хай тек КАМЕРА - 70лв наем за цялостно боядисване.
(То има ли все още луди бояджии, който да пръскат цялостно извън камера :lol: )

Китове, шприцове, шкурки, тикса, хартии за облепяне, коресилини за миене на пистолети и др., цедки... ~ 70лв.

И колко станаха до ся... - ~ 550 лв. всичко.

От тук нататък всичко е труд на майстора.........
Всеки сам си решава колко може, иска и е нормално да плати на майстора,
имайки в предвид, че ако колата не е в много окаяно състояние, за 5-6 дни е готова.

Кадърен бояджия, 100-120лв надник.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 22 Юни 2007, 14:43

Honzik написа:........

Бате, ти май никога не си виждал качествено боядисана кола
Или си виждал но изобщо не си разбрал, че е боядисвана

За гумените уплътнения, който даваш като пример....
Ми ако не могат да се свалят, под тях се подпъхва шнур,
така че да се повдигнат и при пръскането боята да влезне под тях...

За всичко си има начини
Важното е бояджията да е кадърен и да му се занимава да изпипва

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 26 Юни 2007, 17:37

Аз тези дни също ще си боядисам колата в някакъв сервис близо до Велинград по драгмановско шосе "при РУМЕН" похвалиха ми го много има си камера видях 3 бмв-та боядисвани при него и добре са станали определено
Оговорихме накъде не повече от 900лв. цялостно боядисване !!!

Ако те интересува мога да ти дам телефона на сервиза.

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 26 Юни 2007, 18:05

Не, благодаря, просто няма да ми е удобно - ще се задоволя с тези из София - ако уцелея след сесията де :mhihi: :mhihi: :mhihi: !

Предишна

Назад към E36