Дигиталния Климатроник със сменен кондензатор?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Дигиталния Климатроник със сменен кондензатор?

Мнение от Popov » 23 Юни 2007, 19:24

Здравейте колеги преди малко в голямата жега

Изображение

реших да чистя филтъра на купето :mhihi: .В последствие реших че няма смисъл от чистене и купуване на нов /втори който изкара 10к км/ а сложих мрежа за мухи колкото да не влизат едри боклуци, ето и "тунингования побългарен" филтър

Изображение

Ето и същността на проблема :
Приемаме че градусите са на 16 и компресора е включен.След като задеш на дигиталния климатроник да духа срещу теб всичко е както трябва.Обаче ако му зададеш да духа долу в краката от дясно духа студено както трябва да е , но от лява си духа топло /не температурата на външния въздух а парно/ същия ефект се получава и като го сложа да духа на стъклото!

Ето и какво съм направил по въпроса но без ефект :
1.Сменил съм кондензатора освен ако пак не е за смяна :roll:
2.Заредил съм с фреон
3.Видях клапите в краката от ляво и от дясно се затварят и отварят по един и същ начин само ме притеснява , че като се отварят се отварят до половината а не плътно както се затварят :?:
Ето и снимки при отворено и затворено положение :

Изображение

Изображение

Снимките са от дясната страна където няма проблем но от ляво се отваря и затваря както от дясно.

Какво да свалям?И каква повреда да търся?Механична или ел.?Или отново кондензатор?Но скоро го сменявах... :roll:

Благодя на всички отзовали се!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 23 Юни 2007, 19:29

Щом си решил да правиш "БГ тунинг" на филтъра по-добрия вариант според мен е да беше сложил дамски чорапогащник вместо този комарник. :D Ще лови и по-дребни боклуци . ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Зобра идея!

Мнение от Popov » 23 Юни 2007, 19:37

:mhihi: За това не се бях сетил! Верно е , че ще има по голям ефект и по малко боклуци та даже и прах щеше да лови!Ако има развитие по въпроса с клапите и пак свалям ще сложа чорапогащник! Мерси!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 23 Юни 2007, 20:25

електромагнитните клапани на охладителната система. в тях е проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Отпред

Мнение от Popov » 24 Юни 2007, 9:52

Предполагам че става въпрос за клапаните отпред под сервото?Има логика...Мерси!А на тях прилага ли се някаква профилактика?Ремонтират ли се или да търся нов?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 24 Юни 2007, 14:27

каквато и профилактика да им направиш, ако се оправят ще е временно. наи добре нови.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Popov » 24 Юни 2007, 18:10

В дару кар са 325лв нещо множко ми се виждат за два клапана :roll:
Дали по други магазини ги няма по един защото проверих ги и е точно така :при подаване на +12V единия щрака /отваря или затваря/ а другия не мърда на никъде подчукнах го отгоре при подадени +12V ама не тръгна.А иначе сваляне , отваряне и позачистване?Предполагам че нещо е клеясало ама с антифриз...не се знае по Италия с какво е карана... Мерси много!За тези клапани не се бях сетил! Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от БМВ3 » 24 Юни 2007, 18:26

колега аз сьм сьс клапи от 525 от една година работят без проблем само са малко по големи и ги зех втора употребаза 60 лева и моите бяха изгорял единия шофьорскияпренавиха ми го за 5 лева но издьржа 2 дена

кандидат ентусиаст
Аватар

Мерси

Мнение от Popov » 25 Юни 2007, 16:22

Колега мерси за информацията ще търся втора употреба и аз , че не ми се свалят няколко пъти.

Назад към E36