Дигиталния Климатроник със сменен кондензатор?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Дигиталния Климатроник със сменен кондензатор?
Здравейте колеги преди малко в голямата жега
реших да чистя филтъра на купето
.В последствие реших че няма смисъл от чистене и купуване на нов /втори който изкара 10к км/ а сложих мрежа за мухи колкото да не влизат едри боклуци, ето и "тунингования побългарен" филтър
Ето и същността на проблема :
Приемаме че градусите са на 16 и компресора е включен.След като задеш на дигиталния климатроник да духа срещу теб всичко е както трябва.Обаче ако му зададеш да духа долу в краката от дясно духа студено както трябва да е , но от лява си духа топло /не температурата на външния въздух а парно/ същия ефект се получава и като го сложа да духа на стъклото!
Ето и какво съм направил по въпроса но без ефект :
1.Сменил съм кондензатора освен ако пак не е за смяна
2.Заредил съм с фреон
3.Видях клапите в краката от ляво и от дясно се затварят и отварят по един и същ начин само ме притеснява , че като се отварят се отварят до половината а не плътно както се затварят
Ето и снимки при отворено и затворено положение :
Снимките са от дясната страна където няма проблем но от ляво се отваря и затваря както от дясно.
Какво да свалям?И каква повреда да търся?Механична или ел.?Или отново кондензатор?Но скоро го сменявах...
Благодя на всички отзовали се!

реших да чистя филтъра на купето

Ето и същността на проблема :
Приемаме че градусите са на 16 и компресора е включен.След като задеш на дигиталния климатроник да духа срещу теб всичко е както трябва.Обаче ако му зададеш да духа долу в краката от дясно духа студено както трябва да е , но от лява си духа топло /не температурата на външния въздух а парно/ същия ефект се получава и като го сложа да духа на стъклото!
Ето и какво съм направил по въпроса но без ефект :
1.Сменил съм кондензатора освен ако пак не е за смяна

2.Заредил съм с фреон
3.Видях клапите в краката от ляво и от дясно се затварят и отварят по един и същ начин само ме притеснява , че като се отварят се отварят до половината а не плътно както се затварят

Ето и снимки при отворено и затворено положение :

Снимките са от дясната страна където няма проблем но от ляво се отваря и затваря както от дясно.
Какво да свалям?И каква повреда да търся?Механична или ел.?Или отново кондензатор?Но скоро го сменявах...

Благодя на всички отзовали се!
Зобра идея!

Отпред
Предполагам че става въпрос за клапаните отпред под сервото?Има логика...Мерси!А на тях прилага ли се някаква профилактика?Ремонтират ли се или да търся нов?
В дару кар са 325лв нещо множко ми се виждат за два клапана
Дали по други магазини ги няма по един защото проверих ги и е точно така :при подаване на +12V единия щрака /отваря или затваря/ а другия не мърда на никъде подчукнах го отгоре при подадени +12V ама не тръгна.А иначе сваляне , отваряне и позачистване?Предполагам че нещо е клеясало ама с антифриз...не се знае по Италия с какво е карана... Мерси много!За тези клапани не се бях сетил! Успех!

Дали по други магазини ги няма по един защото проверих ги и е точно така :при подаване на +12V единия щрака /отваря или затваря/ а другия не мърда на никъде подчукнах го отгоре при подадени +12V ама не тръгна.А иначе сваляне , отваряне и позачистване?Предполагам че нещо е клеясало ама с антифриз...не се знае по Италия с какво е карана... Мерси много!За тези клапани не се бях сетил! Успех!
9 мнения
• Страница 1 от 1