Сложих ГАЗ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Сложих ГАЗ

Мнение от Mileitiii » 22 Юни 2007, 20:05

Вчера си взех колата от булсервиз , Всичко стана за един ден . Навъртях 100км разхода си е същия , но по-бавно набира сравнение с бензина . Едно прятелче каза , че е от гаста която съм заредил , била скапана . Има един друг проблем : малко след 2000об като отпусна педала на газта нещо резонира по някога , преди не сым го забелязъл . Струва ми се , че е отдолу маи в дясно . Някви идей ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 22 Юни 2007, 20:12

off

Ква газова сложи ? Колко ти излезна всичко ?
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Сложих ГАЗ

Мнение от Georgatoss » 22 Юни 2007, 20:14

Mileitiii написа:Вчера си взех колата от булсервиз , Всичко стана за един ден . Навъртях 100км разхода си е същия , но по-бавно набира сравнение с бензина . Едно прятелче каза , че е от гаста която съм заредил , била скапана . Има един друг проблем : малко след 2000об като отпусна педала на газта нещо резонира по някога , преди не сым го забелязъл . Струва ми се , че е отдолу маи в дясно . Някви идей ?

разхода е същия ама газта е по 1 лв :lol: :lol: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 22 Юни 2007, 21:24

Mileitiii написа:Вчера си взех колата от булсервиз , Всичко стана за един ден . Навъртях 100км разхода си е същия , но по-бавно набира сравнение с бензина . Едно прятелче каза , че е от гаста която съм заредил , била скапана . Има един друг проблем : малко след 2000об като отпусна педала на газта нещо резонира по някога , преди не сым го забелязъл . Струва ми се , че е отдолу маи в дясно . Някви идей ?

Леко само, приятелчето да не ти каже, че ако сложиш по-хубава газ ще вървиш повече от на бензин :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo III » 22 Юни 2007, 22:14

като слагате ГАЗ .. слагате ли коректор на ъгъла на запалване ?

щото при ниски обороти .. газта е с друга характеристика на горене
чак към 4000 оборота се изравнява с тази на бензина

също и ламбда коректор на количеството въздух
щото .. като се замърси филтъра и настройката на ГАЗ .. заминава на кино

;)
Последна промяна Ivo III на 22 Юни 2007, 22:19, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo III » 22 Юни 2007, 22:16

за да ти върви .. горе долу като на бензин
и то при високите обороти .. трябва да ти гори поне 1-2литра отгоре
в ниските .. забрави да е като на бензин

но зависи .. каква ти е целта
да ти е икономична колата .. или да запазиш прилично вървене

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i Turbo
Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.

Мнение от VENBO » 22 Юни 2007, 22:34

SummonedToDIe написа:Леко само, приятелчето да не ти каже, че ако сложиш по-хубава газ ще вървиш повече от на бензин :winky:

Може да върви повече на газ отколкото на бензин, но ще гори поне 20/100 и ще е във високите обороти-проверено, не на Бмв-то, на другият ми автомобил.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo III » 22 Юни 2007, 22:37

VENBO написа:
SummonedToDIe написа:Леко само, приятелчето да не ти каже, че ако сложиш по-хубава газ ще вървиш повече от на бензин :winky:

Може да върви повече на газ отколкото на бензин, но ще гори поне 20/100 и ще е във високите обороти-проверено, не на Бмв-то, на другият ми автомобил.

така е
газта има по полегата крива на горене
и трябва да се подава по рано искрата за да може да съвпадне пика на харектиристиката с тази на бензина .. там където е конструиран двигателя

лошото е че .. при различни обороти .. иска различно предварение

по спомени .. на празен ход 8 градуса компенсация
които при 4000 оборота .. се изравняват с настройката за бензина

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 22 Юни 2007, 23:43

Каква газова сложи последно?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 22 Юни 2007, 23:55

Честито!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв 320 Е36
Мечтае да кара: ново бмв

Мнение от dezavu » 23 Юни 2007, 11:07

каква газова сложи и колко ти излезе вси4ко?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 23 Юни 2007, 13:10

Ivo III написа:
VENBO написа:

така е
газта има по полегата крива на горене
и трябва да се подава по рано искрата за да може да съвпадне пика на харектиристиката с тази на бензина .. там където е конструиран двигателя

лошото е че .. при различни обороти .. иска различно предварение

по спомени .. на празен ход 8 градуса компенсация
които при 4000 оборота .. се изравняват с настройката за бензина

То тая неговата кола май стана М50 без ванос от М42 :mhihi:
Ама и звука го няма :arrow: значи нищо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 23 Юни 2007, 14:00

Сложих газов инжекцион "КАРГАЗ" в Булсервиз . Излезе ми 1200лв с бутилка на местото на резервната гума и малко зарядно , което се побира под лайсната на бронята . (Трябва да срежа прарче от лаисната и да го направя на капаче) . Проблема с резонирането го открих май , една алуминиева ламарина не са я сложили добре . до колкото видях наведен пред блока . За вървенето - заредих нова газ от "Шел" и колата тръгна . Май няма разлика от бензина . Другата газ беше от ЕКО и не вървеше . Може ли да ми кажете как да разбера дали са мио сложили това където оправя вървежа на ниските обороти , въпреки , че май няма ядове ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo III » 23 Юни 2007, 20:39

Mileitiii написа:Сложих газов инжекцион "КАРГАЗ" в Булсервиз . Излезе ми 1200лв с бутилка на местото на резервната гума и малко зарядно , което се побира под лайсната на бронята . (Трябва да срежа прарче от лаисната и да го направя на капаче) . Проблема с резонирането го открих май , една алуминиева ламарина не са я сложили добре . до колкото видях наведен пред блока . За вървенето - заредих нова газ от "Шел" и колата тръгна . Май няма разлика от бензина . Другата газ беше от ЕКО и не вървеше . Може ли да ми кажете как да разбера дали са мио сложили това където оправя вървежа на ниските обороти , въпреки , че май няма ядове ?

принципно .. газта на Шел и на ОМВ е най-качествена
но .. и при тях варира ... зависи каква смес са си забъркали :)

щом си доволен .. надуваш музиката и си караш :)

Назад към E36