7700 оборота...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 20 Юни 2007, 0:40

Основен ремонт? И стари бутала и сегменти?
Основен се казва точно защото тези части се сменят.
Смяна на гарнитура на главата например съвсем не е основен ремонт.
А ако е вкарвала през гарнитурата водица например и е карана така бая време и после си сменил гарнитурата и му казваш на това основен ремонт е нормално да се е поскапал двигателя.
Но смяна на гарнитури и гумички на клапани или каквото и да е без да се сменят бутала и сегменти съвсем не е основен ремонт :):):).

Най-добре кажи какво си правил при предишния ремонт и защо си го правил ако искаш по конкретни отговори :):). Така без информация никой не може да разбере защо имаш 2/1000 разход на масло.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 20 Юни 2007, 9:22

Кажи къде преви този "Основен" ремонт. Ако майсторите са ти казали че така се казва на ремон при който ти слагат същите бутала и същите сегменти да дойдем да ги бием....пък и теб че им вярваш

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 20 Юни 2007, 16:08

Ако, сегментите са ти наред, което много ме съмнява, смени поне гумичките на клапаните и гарнитурата на главата!
_!_

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36 320i » 20 Юни 2007, 16:25

я внимавайте с нулите малко - 1000 или 10 000 ,тош? допустимото за 10к километра е 1.5 литра масло,и 2 да изгори при яка ръчка не е болка за умиране,мойта гори под литър на 10к км.....твоят разход е фрапиращ - 2литра на 1000 км ...може да съм смешен в тоя момент,ама я си проверяваи маслото както си му е реда и не доливай над горната черта...нз кво правиш с тая кола...
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Юни 2007, 22:17

според официалната информация от БМВ става въпрос за 1000км :mhihi:
но това естествено не може да бъде вярно
след подобен разход на масло и бензин не ми се мисли като отвориш двигателя какво ще откриеш вътре :confused: особено след тези 7700 оборота ... никакви ремонти да не си правил, ако стигнеш 8000 оборота по добре карай направо към сервиза :mhihi:
ако преди ремонта ти е струвал 1000лв сега и 2000 няма да ти стигнат ..

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 20 Юни 2007, 22:59

E36 320i написа:я внимавайте с нулите малко - 1000 или 10 000 ,тош? допустимото за 10к километра е 1.5 литра масло,и 2 да изгори при яка ръчка не е болка за умиране,мойта гори под литър на 10к км.....твоят разход е фрапиращ - 2литра на 1000 км ...може да съм смешен в тоя момент,ама я си проверяваи маслото както си му е реда и не доливай над горната черта...нз кво правиш с тая кола...

Колега нещо не ти е в час колата ;)
И аз си мислех, че при ръчкане ще гори масло, ама не...
М50 корава работа, 8к с това масло и не е мръднало милиметър надолу, стои точно на максимума, докъдето го налях.
А не е като да не съм го ръчкал... :roll:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CSS2 » 22 Юни 2007, 2:25

Миии след като купих краден двигател от един "ДОБЪР" човек тук и платих над 1000лв с докарването от Варна до София и се оказа, че не стига че е краден а и чарковете вътре са ужас.. Се наложи да си купя колянов вал приличен.. шлайфане на главата и т.н. и не ми останаха пари да сменям бутала и сегменти.. иначе смених биелите и главата заради това правих "основен"... ма сега кат се опарича малко ще купя нови части и ще го пооправя да се надявам.. иначе върви кат откачено ама не знам до кога... :uups:
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 22 Юни 2007, 13:32

CSS2 написа:Миии след като купих краден двигател от един "ДОБЪР" човек тук и платих над 1000лв с докарването от Варна до София и се оказа, че не стига че е краден а и чарковете вътре са ужас.. Се наложи да си купя колянов вал приличен.. шлайфане на главата и т.н. и не ми останаха пари да сменям бутала и сегменти.. иначе смених биелите и главата заради това правих "основен"... ма сега кат се опарича малко ще купя нови части и ще го пооправя да се надявам.. иначе върви кат откачено ама не знам до кога... :uups:

И как реши да смениш точно биелите.Няма лошо ама предвид това че сегментите и буталата ти са старите за биели как си помисли :roll:
Освен ако им е нямало нещо де :idea:

Предишна

Назад към E36