Въпрос за накладки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за накладки

Мнение от mangini » 20 Юни 2007, 17:41

Някой знае ли колко км мога да измина след като лампата на накладките светне? Т.е., колко още могат да издържат? Мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 20 Юни 2007, 18:01

ми май светва на 2 мм :roll: Обаче ще си скапеш и датчика така, ако не си го скапал вече. Не си заслужаа...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 20 Юни 2007, 20:16

на мен в петък на магистралата ми светнаха и в събота вече ги бях сменил
мисля че със спирачките не трябва да се прави компромис
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirogooo » 20 Юни 2007, 20:42

Здравеите.При мен ми светна преди месец,свалям гуми гледам 5мм. имат още слагат се гумите обратно и след месец си ги смених.Не сам сигорен но си искривих дисковте така и сега карам с криви.(така сами казвали като караш с износени накладки)но незнам колко е вярно това колегите с повече опит ще кажат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 21 Юни 2007, 11:18

Колко километра можеш да изминеш е много сложен въпрос , който няма определен отговор. Значи можеш да минеш 5000 км , можеш и 50км да минеш зависи как натискаш спирачката. Ако караш по магистрали с константна скорост можеш да минеш много :) а ако се режеш по светофарите и натискаш рязко да спираш - малко . :)
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 21 Юни 2007, 18:45

При мен лампата за накладките ту светва ту угасва немога да я разбера и аз... обаче като отидох в сервиз ми ги погледнаха и имаха още около 5-6мм вече втори месец карам така и нямам проблем с спирането, самоче не съм набивал стъпка на педала, а си спирам супер плавно, но все пак при първа възможност ще ги сменя, разпитах за цени и ми препоръчаха няколко вида, BOSH с цена 47лв (комплект от 2 броя) , Ferodo с цена 32лв броя... но това за цените е много относително... По старшите колеги сигурно по-добре ще кажат кое е оптималният вариант между качество и цена...

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 21 Юни 2007, 19:17

Дисковете се кривят когато караш с 200 и трябва да спреш бързо, за да не влезеш в бързия голф, който си настигнал :mhihi:
При рязко спиране с висока скорост, дисковете почервеняват, и като почнат да се охлаждат се изкривяват. Ефекта е още по-силен ако има дъжд , т.е. след екстремното спиране да ти се намокри диска ;)
Резултата от кривите дискове не е кой знае какъв, поне при мен де - като натисна спирачка от над 100 км/ч волана ми трепти, ако съм под 100 и натисна спирачка, не трепти...
Датчика знам, че е евтин и е консуматив, сменя се заедно с накладките, може и да бъркам, ама с такова впечатление съм останал поне...
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Назад към E36