Проблем с ел.стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 94
Мечтае да кара: X5

Проблем с ел.стъклата

Мнение от sladkotobeb4e » 16 Май 2007, 20:18

Имам проблем с ел.стъклата.
Предните са ми ел. и при пускане на алармата се вдигат сами, но от известно време шофьорското стъкло от време на време отказва да се вдига само. Като откаже трябва да запаля колата и тогава зацепва какво трябва да прави , а без контакт след като съм пуснала алармата само на долу може да се смъква а на горе не иска да се вдигне ,а без да барам алармата всичко е на 6.
И затова си мисля ,че алармата нещо се бъзика ама не съм 100% сигурна.
Моля кажете какво може да му става на този джам?

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 16 Май 2007, 20:30

Виждал съм няколко аларми, дето шофьорското не го вдигат. На тебе работило ли ти е някога (да го вдига цялото)?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sladkotobeb4e » 16 Май 2007, 20:37

[Georgi] написа:Виждал съм няколко аларми, дето шофьорското не го вдигат. На тебе работило ли ти е някога (да го вдига цялото)?

ДА работеше си и тука от един месец го прави този номер ,даже веднаж го направи и на другото стъкло, но беше само веднъж.
Мислехме си ,че акумулатора нещо се е изтощил и го заредихме преди две седмици ,но днес пак ми направи този номер

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 16 Май 2007, 23:42

Имах такъв проблем, към алармата бяха вързани до колкото си спомням 2 релета с бушони преди тях или след тях не помня вече, та 1-я бушон беше сдал багажа и го смени и няма проблем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 16 Май 2007, 23:44

Май правят препрограмиране на алармата,когато е имало проблем...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sladkotobeb4e » 16 Май 2007, 23:45

Kendjiro написа:Имах такъв проблем, към алармата бяха вързани до колкото си спомням 2 релета с бушони преди тях или след тях не помня вече, та 1-я бушон беше сдал багажа и го смени и няма проблем.

трябва да я закарам там където са и слагали алармата ли?
Защото аз днес им се обадих и те категорично казаха ,че не може да е от алармата а било проблем от колата

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 16 Май 2007, 23:52

Ако колата ти е имала такива релета от предишната аларма естествено е че ще кажат, че не е от тяхната. Значи не е сложно просто трябва да намериш около алармата тези 2-е релета (мойте бяха черни малки кутиики) и да провериш бушоните или замери смултицета при моторчето и виж кво става. На мен преди да ми изгърми бушона като пусна алармата стъклата се вдигат, но с по 2см и спират в смисъл има аларми които като ги пуснеш и ти спират тока (един вид блокаж против джамбази).

Назад към E36