318 ТДС Загрява
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
318 ТДС Загрява
И така вчера на връщане от събора установих,че ТДС-чето загрява при по екстремно каране,което се състоя в продължително катерене с вискока скорост около 150-160км/ч по магистралата.
Немога да опиша точно къде но можеби в този очастък около 60-70км преди софия.Щом върна газта и я сваля на около 120-130 истива и застава на средата ако я напъна пак в баира и след 2-3 минути тръгва надясно.Провах само веднъж след първия път.
Предположението ми е че термостата не отваря до край и не се охлажда добре.Виското го исключвам като проблем щото при тая скорост обдухването е сериозно и едвали проблема е в него.
На някой случвало ли му се е подобно нещо?
Немога да опиша точно къде но можеби в този очастък около 60-70км преди софия.Щом върна газта и я сваля на около 120-130 истива и застава на средата ако я напъна пак в баира и след 2-3 минути тръгва надясно.Провах само веднъж след първия път.
Предположението ми е че термостата не отваря до край и не се охлажда добре.Виското го исключвам като проблем щото при тая скорост обдухването е сериозно и едвали проблема е в него.

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
На мен ми идва нещо друго наум, ако не е сменян дълго антифриза може да има отложени гадости по тръбите на радиатора и да му е намален дебита. Резултата ще е същия като при не напълно отворен термостат.
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
според мен също е термостата . попринцип аз като купувам нова кола профилактично винаги си сменям термостата за да нема после екстремни ситуации . съветвам и другите така да правят все пак не са много пари а може да стане доста зле ако я прегрееш
смени си термостата най добре ако не си го сменял още

смени си термостата най добре ако не си го сменял още

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Още не съм го сменявал,това и беше първото извънградско.
А каква студена пот ми изби като видях стрелката два милиметра след средата
Веднага парно на макс и връщане на газта без да исключвам от скорост.
Върна се на средата за по малко от една минута
Дано да няма последствия
А каква студена пот ми изби като видях стрелката два милиметра след средата

Веднага парно на макс и връщане на газта без да исключвам от скорост.
Върна се на средата за по малко от една минута

Дано да няма последствия

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Здравей колега,
причините могат да са:
1. Термостат
2. Водна помпа
3. Запушен (задръстен) радиатор - хубаво е да напрвиш една профилактика (промивка) на всички радиатори.
Успех!
причините могат да са:
1. Термостат
2. Водна помпа
3. Запушен (задръстен) радиатор - хубаво е да напрвиш една профилактика (промивка) на всички радиатори.
Успех!
Не знам какво е обаче при мен така не се получава, а по принцип аз нормално си я карам колата с 150 извънградско.
Моята стрелка си седи на едно място и не мърда каквото и да я правя.
Иначе колко мръдна стрелката при теб. Ако е 1-2 мм едва ли ще имаш проблеми
А между другото точно тебе или по-точно колата де
:):) идвах да видя на събора обаче се разминахме
. Видях те да излизаш на главния път когато аз влизах.
:):). Събитах идейки как да си накипря малко комбито
:):).
Моята стрелка си седи на едно място и не мърда каквото и да я правя.
Иначе колко мръдна стрелката при теб. Ако е 1-2 мм едва ли ще имаш проблеми
А между другото точно тебе или по-точно колата де

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: 318 ТДС Загрява
vld написа:И така вчера на връщане от събора установих,че ТДС-чето загрява при по екстремно каране,което се състоя в продължително катерене с вискока скорост около 150-160км/ч по магистралата.
абе ти да не пишеш от мое име

при мен се получи при 170+
смених помпата тя беше заминала термостата е сменен миналата година и аз си мисля че може да имам нещо запушено за да не може да насмогне при тая скорост на охлаждането ... ако го решиш свиркай

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Термостата е на 4г от Дару, водната помпа е Бош ама бах ли го с кви лопатки, тогава не съм знаел да гледам, сменена е преди 4 години точно също. Антифриза е на 2 лета синтетичен Мотул. Преди 2г и на мен така тръгна да ми загрява леко като се гоних с некъв Голф на Хемус, но при по- висока външна темп и по- голяма скорост, като пуснах топлото си нормализира и от тогава не го е правила, но не съм я и натискал толкова.
Ако нещо си измислил по въпроса с каското на 324- ката звънни утре да се разберем.
Ако нещо си измислил по въпроса с каското на 324- ката звънни утре да се разберем.
8 мнения
• Страница 1 от 1