бутала - проблем с двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Leonardo16
- Потребител
-
бутала - проблем с двигателя
Здравейте,
днес ми се случи нещо много неприятно...
Нека ви обесня всичко подробно:
Карах автомобила си (е36 93г 320i) по магистралата към Варна. Всичко нормално.. поддържам скорост 160-180. Когато вече излезнах оттам, излизайки намалих скоростта, но колата започна да прекъсва и да губи обороти. В този момент замириса на изгоряло... Изгасих двигателя.. запалих отново, но нямаше промяна... Консултирайки се с няколко майстора реших да потегля макар и мудно, за да мога да се прибера... Днес я занесох на сервиз.. Оказа се че едното бутало НЕ БЕШЕ ИЗОБЩО НА МЯСТОТО СИ... Нямаше грам масло... И беше паднала мощността на двигателя.. Според майсторите трябва да сменя всички бутала (6бр) (а м-у другото още не се знае дали имам изкривен колянен вал). Та моля някой да ме опъти какво трябва да правя в такъв момент, понеже цената на майсторите е 2500 само части без труд, а този разход просто няма как да го покрия.
Благодаря.
днес ми се случи нещо много неприятно...
Нека ви обесня всичко подробно:
Карах автомобила си (е36 93г 320i) по магистралата към Варна. Всичко нормално.. поддържам скорост 160-180. Когато вече излезнах оттам, излизайки намалих скоростта, но колата започна да прекъсва и да губи обороти. В този момент замириса на изгоряло... Изгасих двигателя.. запалих отново, но нямаше промяна... Консултирайки се с няколко майстора реших да потегля макар и мудно, за да мога да се прибера... Днес я занесох на сервиз.. Оказа се че едното бутало НЕ БЕШЕ ИЗОБЩО НА МЯСТОТО СИ... Нямаше грам масло... И беше паднала мощността на двигателя.. Според майсторите трябва да сменя всички бутала (6бр) (а м-у другото още не се знае дали имам изкривен колянен вал). Та моля някой да ме опъти какво трябва да правя в такъв момент, понеже цената на майсторите е 2500 само части без труд, а този разход просто няма как да го покрия.
Благодаря.
дебнеш в "ПОДАВА" изпадат моторетки по 1000 лв . А е части някой друг да каже дали ти вършат работа чарковете от него примерно http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=51333

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Леле тва е много кофти тръпка...май наистина нов мотор му е майката;) А как така се стигна изобщо до тая ситуация, не вярвам просто да си оставил двигателя без масло?!?
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Виж тука за нов двигател - М50Б20 ВАНОС СЪС ДОКОМЕНТИ 700ЛВ
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
- Leonardo16
- Потребител
-
Още и не е прехвърлена колата на мое име, а пък имам вече договор за покупко-продажба направен.. Как стоят нещата с КАТ.. ще имам ли проблеми ако го сменя и я прехвърля тогава ?
Все пак знай, че ако се ръснеш повече, колата няма да е това което ще е ако вземеш 2-ра ръка мотор. Ще знаеш, че направо си си с нов двигател. Те покрай буталата, ще мениш сигменти, биелни лагери, обработка на глава, колянов вал, разпределителен вал ... Верно скъпо е, но се замисли каква 320-ка ще караш. Малко са на кантар нещата.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Здрасти колега,
много неприятна случка, но и шестте бутала ли са се скапали
Колянов вал е малко вероятно да се е изкривил, пък и ремонта му е 100 лв.
Ако си подмениш цялата карантия двигателят ще е доста добър (ако е сглобен от кадърен майстор) и доста време няма да ти прави проблеми
А я опиши по-подробно - главата в какво състояние е, буталото дали е надрало ризата на цилиндъра.... Щото на майсторите им е най-лесно да кажат - ВСИчКО Е ЗА СМЯНА , но като се пресметнат нещата не излизат чак толкова черни.
Пък и двигател втора употреба си е малко на риск винаги, поне аз така смятам.
Късмет
много неприятна случка, но и шестте бутала ли са се скапали

А я опиши по-подробно - главата в какво състояние е, буталото дали е надрало ризата на цилиндъра.... Щото на майсторите им е най-лесно да кажат - ВСИчКО Е ЗА СМЯНА , но като се пресметнат нещата не излизат чак толкова черни.
Пък и двигател втора употреба си е малко на риск винаги, поне аз така смятам.
Късмет
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

10 мнения
• Страница 1 от 1