320 купе странно 4укане
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
320 купе странно 4укане
здр алл тъи като от много време си търся бмв сега харесах едно но оба4е много му тропа разпределителния вал съ6то така има и някакъв странен по твърд звук (4укане) мисля 4е е ваноса колате е 320 купе 96г внос от италия с газова уредба... на вън6ен вид е уникална оба4е това ме притеснява съ6то така клапата е лепена със силикон.(гърмяла е на гас) Какво мислите колеги а и съ6то колко гори това на 100км гас?
- BMWm5
-
-
- GUFF
- кандидат ентусиаст
-
Като цяло според мен не е нормално това което си описал като проблеми.
за тракането и ваноса нищо немога да кажа, освен че не е на добре, но то тва е ясно...
за газта също - щом е гърмяла клапата (незнам за коя клапа говориш - дебитомер ли? ) явно не е "газов инжекцион", а на М50/М52 двигатели не е най-удачното с тези газови...така съм чувал.
Но щом си я харесал, и цената също те устройва - карай на сериозен сервиз
(Дару ако си в София) и там ще ти стане ясно дали си засужава и кви пари трябва да вкараш допълнително за да се оправят тези неща...няма нещо което да неможе да се поправи
Но ти си прецени дали си заслужава
Надявам се да съм ти помогнал...а и очаквай включване от останалите форумисти с идеите и саветите...
Успех колега
пиши какво е станало....
за тракането и ваноса нищо немога да кажа, освен че не е на добре, но то тва е ясно...
за газта също - щом е гърмяла клапата (незнам за коя клапа говориш - дебитомер ли? ) явно не е "газов инжекцион", а на М50/М52 двигатели не е най-удачното с тези газови...така съм чувал.
Но щом си я харесал, и цената също те устройва - карай на сериозен сервиз

Надявам се да съм ти помогнал...а и очаквай включване от останалите форумисти с идеите и саветите...

Успех колега

- BMWm5
-
-
Мерси за съвета колега от Пловдив съм.Става въпрос за плапата на колекторите мисля 4е при м52 няма за6тото тая не мисля 4е е оригинална а ина4е възможно ли е тропането да е от ниските обороти за6тото работи на 500 и много малко тресе.. предполага се 4е двигателя е горе доло добре само тоя разпределителен вал ме притеснява може и хлабав клапан да е но нз а дебелото 4укане наи много ме притеснява се пак някои не е ли имал такъв проблем.Тия хави с гаста са ми пределно ясно 4е са бози колкото и палтки да са и лепнали. А пак ако ре6а сериозно да я зимам 6те ходи на диагностика 

- BMWm5
-
-
ако ваноса е развален няма да работи или 6те прави номера от форума съм 4увал 4е дърпа пове4е на 2000 и 4000 оборота само това знам за него може ли да ми кажете какво да гледам как да вида дали му има не6то 

- GUFF
- кандидат ентусиаст
-
мм, незнам за това тропане...аз също имам малко проблем с оборотите когато съм на място и я запаля, но само леко тресе двигателя..не се чува тропане...
несъм толокова запознат за да ти помогна тук
а и колегите нещо спят ли още...много работят ли днес
най-добре, ако решиш да я взимаш, отиваш в сервиза на БОШ и там поне ще ти кажат в какво състояние е колата. аз лично съм доволен от тях, преди да взема моята съм карал там една друга, която излезна таласъм както се казва
и я отказах...
но както и да е де, успех ти пожелавам и дано се окаже нещо дребно това...пък и може да смъкваш от цената за тия кусури и така...
Хайде колеги, дайте едно рамо за още една "майна" в отбора
несъм толокова запознат за да ти помогна тук

а и колегите нещо спят ли още...много работят ли днес

най-добре, ако решиш да я взимаш, отиваш в сервиза на БОШ и там поне ще ти кажат в какво състояние е колата. аз лично съм доволен от тях, преди да взема моята съм карал там една друга, която излезна таласъм както се казва

но както и да е де, успех ти пожелавам и дано се окаже нещо дребно това...пък и може да смъкваш от цената за тия кусури и така...
Хайде колеги, дайте едно рамо за още една "майна" в отбора

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Ако те интересува диагностик в Пловдив,който като види БМВ му се топли сърцето ,свиркай на ЛС. Последно караше 5-ца така че може би е като "твоя" мотор. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- BMWm5
-
-
пффф говорих с един приятел които е диагностик и бая ме стресна каза ми 4е това тропане е от валовете били износени или предполага 4е може би за6тото ваноса му има не6то и не оплатнява нали тои движел валовете на вътре и на вънка ;( как мислите вие ?
- Kurt Vagner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Жената да мърка
При определени обороти вала се измества и затова се чува това тропане , то го има при всеки ванос , но не трябва да е много силно .
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
- BMWm5
-
-
бе... не е много ефтино погледнато в мобиле.бг 6400 без клима с няква парлива газора ина4е е с 2аирбага но тропането е ло6о 6том го 4ух от купето ... като се заслу6ах 4ух и дебелото тропане се едно4е има гаика в ризата която се удря в глава(4увал сам го и преди на др кола) 

11 мнения
• Страница 1 от 1