Странен проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46
Мечтае да кара: BMW E34

Странен проблем

Мнение от Maverick81 » 18 Апр 2007, 22:46

Здравейте! Радвам се, че сбъднах мечтата си да притежавам автомобил от марката. Преди 4 месеца си купих 318 TDS и досега съм навъртял 8К без никакви проблеми, само в началото смених консумативите и един маркуч, без който не работеше турбото и бавареца издишаше на изкачване. Тези дни се появи нещо доста странно-като ускорявам без да въртя гуми и сменям на около 3000 оборота на четвърта скорост, а понякога и на пета, когато колата е на 2000 и върви към 2500 оборота изведнъж стрелката замръзва и постепенно падат до 2000-2100 и след това пак ускорява нормално. Отворих капака и един маркуч, с пластмасов цилиндър е почти прекъснат, но не знам има ли връзка с това. Може би е свързан с парното, защото изчезна топлото. Не това ме интересува толкова, колкото защо губи мощност. Забелязах също, че проблема засега се появява само, когато е много горещо, а сутрин и вечер не се появява.
Знам, че може да разсмея доста от вас с тази тема, но ще се радвам, ако някой може да ми отговори какъв е проблема :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мощност

Мнение от КУНИ » 18 Апр 2007, 23:27

Няма как да ни разсмееш с подобна тема! Малко работата отива на капитален ремонт ако продължиш да я караш в това състояние - скоро отиди на сервиз където лесно ще ти диагностицират проблема и както описваш поведението на мотора причините са комплексни.

Назад към E36