Странен проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- Maverick81
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46
- Мечтае да кара: BMW E34
Странен проблем
Здравейте! Радвам се, че сбъднах мечтата си да притежавам автомобил от марката. Преди 4 месеца си купих 318 TDS и досега съм навъртял 8К без никакви проблеми, само в началото смених консумативите и един маркуч, без който не работеше турбото и бавареца издишаше на изкачване. Тези дни се появи нещо доста странно-като ускорявам без да въртя гуми и сменям на около 3000 оборота на четвърта скорост, а понякога и на пета, когато колата е на 2000 и върви към 2500 оборота изведнъж стрелката замръзва и постепенно падат до 2000-2100 и след това пак ускорява нормално. Отворих капака и един маркуч, с пластмасов цилиндър е почти прекъснат, но не знам има ли връзка с това. Може би е свързан с парното, защото изчезна топлото. Не това ме интересува толкова, колкото защо губи мощност. Забелязах също, че проблема засега се появява само, когато е много горещо, а сутрин и вечер не се появява.
Знам, че може да разсмея доста от вас с тази тема, но ще се радвам, ако някой може да ми отговори какъв е проблема
Знам, че може да разсмея доста от вас с тази тема, но ще се радвам, ако някой може да ми отговори какъв е проблема

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Мощност
Няма как да ни разсмееш с подобна тема! Малко работата отива на капитален ремонт ако продължиш да я караш в това състояние - скоро отиди на сервиз където лесно ще ти диагностицират проблема и както описваш поведението на мотора причините са комплексни.
2 мнения
• Страница 1 от 1