Въпрос за скоростната кутия ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за скоростната кутия ???
Колата ми е Е36 320 имам следния проблем!! Като "режа" МАШИНАТА -1ва и на втора като я вкарвам се чува пилене на зъбни колела и трудно влиза!! Това значи ли че са се преебали синхронизаторите ? Или и има друг проблем?
10х Предварително.
10х Предварително.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Може да е и износен съединител ..
при мен влизат леко трудно 1ва и 2ра първите секунди след стартиране на студен мотор ,но без прихъркване .. после се оправят .. лятото не ми правеше така 

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
При мен се получава така, когато не съм натиснал съединителя добре. Така, че виж дали не ти е износен той. 

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
COOPER написа:Преди 7000 км. съм сменил феродов диск и горе долу от тогава ги прави тия номера( Колко струва ремонта със смяната на синхроните ? И къде ще ми препоръчате да ги сменя щото аман от майстори на BMW !!! Вече всеки е най-добрия майстор на BMW !!!
по евтино излиза да смениш скоростите с втора ръка, аз преди имах проблем и за два синхрона ми искаха само за работа 300лева , синхроните са по 70лв.
аз си купих за 350 лева цяла 4итава скоростна кутия
COOPER написа:Преди 7000 км. съм сменил феродов диск и горе долу от тогава ги прави тия номера( Колко струва ремонта със смяната на синхроните ? И къде ще ми препоръчате да ги сменя щото аман от майстори на BMW !!! Вече всеки е най-добрия майстор на BMW !!!
Пробвай с припомпване на съединителя. Ако след припомпването проблема изчезва значи проблема е в помпата. При мен се случи точно това.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- KUPETO
- кандидат ентусиаст
-
Само феродовия ли смениха или комплекта с огледалния лагера и т.н.

Опитай с междинна газ,или с обороти да вкл. на скоростите
Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако си сменил само феродивия диск без притискателния може да няма достатъчно ход да отдели докрай. При мен така стана и разглобявахме 2 пъти. На пръв поглед притискателния е ок, обаче не ще да включва. Почупих си ръцете от ръчкане докато сменя и притискателния. Но все пак първо провери помпата. Ако е ок - давай с диска. ако не е и от това - тъкмо ще си имаш нов комплект за новите скорости. Стискам палци да не стигаш до там 

Never mistake motion for action...
13 мнения
• Страница 1 от 1