въпрос?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

въпрос?

Мнение от RIDDICK » 27 Мар 2007, 22:10

здравеите,понеже твърдо съм решил да си слагам климатроник в колата ме интересува какво всъщност включва "пълен комплект,напълно обурудван....",ще съм ви благодарен ако някои може да ми каже компонентите на климатроника нужни за инсталиране или линкове някакви на схеми или снимки...,пробвах в търсачката на саита но немерих нужното,благодаря ви

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 27 Мар 2007, 23:09

Явно не си търсил каквото трябва, напоследък доста хора писаха по тоя въпрос.
Каква е колата? Клима, без клима? С 4-те врътки, с 3-те?
Не си дал никаква информация, бъди по-конкретен, за да получиш някаква насока, все пак не сме гадатели :mhihi:
И да вметна - "пълен комплект" климатроник (дигиталния) ще ти излезе над 1500 лева (казвам по памет), но това ако правиш "преход" от тоя с 4-те врътки, към дигитален. А ако досега си нямал климатик, сумата расте :mhihi:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 27 Мар 2007, 23:25

не не аз не питам за цена а какво включва какво би трябвало да се разбира под напулно обурудван климатроник,какво трябва да очаквам от този напулно обурудван климатроник...?например трябва да има пулта(таблото) радиатор ,перка за климата...интересуват ме компонентите ,частите кои са които ми трябват за да си сложа(купувам) този климатроник....,а колата ми е 91'320 24v,базов модел няма климатик ...та затова попитах...

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 27 Мар 2007, 23:25

Andronoff написа:...

И един мармот завивал коз.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Cobra продава за 1100лв дигитален климатроник и 150-200лв излиза монтажа,що шантажираш хората в цифри,интересувал ли си се или просто лаф да става?
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 27 Мар 2007, 23:28

не бе човек кои и кого да щантажирам с цена аз съм си намерил климатроник с пича сме се разбрали тези дни ще го взема но понеже непознавам компонентите на климатроника затова питам,"как да го разбирам пулно обурудван климатроник" какво влиза в това пълно оборудване кои части?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 27 Мар 2007, 23:36

Сани на бързо:

1. Компресор
2. Стойка на компресора
3. Кондензатор (радиатора дето е отпред до водния такъв)
4. Филтър
5. Пресостат
6. Изпарител - оборудван - това включва - кутията на изпарителя, датчик, клапа за рециркулация, поставка за филтъра на климатика.
7. Шайбите на коляновия вал.
8. Панела за управление (в него има датчик дето следи температурата в купети у климатикът става климатроник ;)
9. Маркучите (може да се сменят профилактично, ако те притеснява възрастта, но старите ще играят мостра)

Май, май това е общо взето... Мисля си, че климатроникът с врътките ще да е малко по-лесен за монтаж за разлика от дигиталния заради начина на управление на клапите... :roll:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 27 Мар 2007, 23:47

благодаря ,еи това исках да зная не цени и там други неща...някъде из нета няма ли нагледно някоя друга снимка която да видя ,линк,или схема някои доло горе да се запозная с това което ме чака...търсих но немерих или вероятно нетърся правилно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 27 Мар 2007, 23:58

Абе зор си е ама става! ;)
Разцъкай www.realoem.com да видим какво ще ти се завърти из главата. :yes:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 28 Мар 2007, 0:23

благодаря :)

Назад към E36