Сутрешни странности
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Сутрешни странности
Значи проблема се изразява в това,че като запалиш колата сутрин тресе на много ниски обороти,не може да качи 700 дори.И гасне.
Паля от втория път-часовник и все едно нищо е нямало.
Това всяка сутрин го прави.Започна преди 1-2 седмици да се проявява това явление.
Идеи?
Бензина е Лукойлски-95.Нямал съм проблеми преди с него.
Паля от втория път-часовник и все едно нищо е нямало.
Това всяка сутрин го прави.Започна преди 1-2 седмици да се проявява това явление.
Идеи?

- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Проверявал ли си бенз.помпа и горивния филтър?
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Зависи до колко ти е запушен филтъра но има разлика.
Заслушаи се като дадеш контакт дали помпата издава някакви странни звуци (това е завсеки случаи няма от какво да се плашиш но..)
Заслушаи се като дадеш контакт дали помпата издава някакви странни звуци (това е завсеки случаи няма от какво да се плашиш но..)
Заменям си усилвателя!!
коментар:
коментар:

- батекики
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 da F11
- Мечтае да кара: M5 Hurricane
Re: Сутрешни странности
и при мен има подобна аномалия, не го прави всеки път, тресенето на ниски обороти се появява от време на време, особенно когато е студена след дори и леко форсиране, помпата се чува че работи нормално без странни звуци, а филтара е на 5000 км и аз мислех че е от него и за това го смених но уви...имах 3-4 случая когато тресе и като подам гас на място се задавя и гасне и след това трябва да вартя стартера 1-2 мин докато запали, а за лукоил нещо ме съмнява че правят далавера с бензина, колонката която беше 93 сега има лепенка 95Н дали са сменили и бензина???предпочитам ОМВ
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Алфосо, имаше едно разискване преди време, че има вероятност помпите да не задържат горивото в тръбопровода. опитай, ако ти е възможно, да напълниш резервоара, може и да има промяна
Бате, при теб може и да е друга бира....

Бате, при теб може и да е друга бира....
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
А миризма на бензин няма ли?
Защото и аз наблюдавам подобна работа, но си мисля че е напукан някъде горивопровода и при по-продължителен престой пада налягането на бензина.
И беше по-усезаемо в студените сутрини, сега почти го няма. То няма и много време да и обърна внимание...
Защото и аз наблюдавам подобна работа, но си мисля че е напукан някъде горивопровода и при по-продължителен престой пада налягането на бензина.
И беше по-усезаемо в студените сутрини, сега почти го няма. То няма и много време да и обърна внимание...

- батекики
- кандидат ентусиаст
-
да, мирише на бензин, преди повече сега от време на време, но мислех че като са менили горивен филтър са оклепали нещо и за това
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
батекики написа:да, мирише на бензин, преди повече сега от време на време, но мислех че като са менили горивен филтър са оклепали нещо и за това
Възможно е да е и заради това. Виж дизелите колко грижи имат след смяна на филтъра - течове, влиза въздух в системета...

Но провери и за нацепени маркучи - да не сълзи отнякъде и да се изпарява скъпоценната течност.
При мен като се замисля и разхода ми на бенз е 12-13/100 срещу 11-12 на газ.
- батекики
- кандидат ентусиаст
-
проверил съм като оглеждам гаража, но сега зацепвам че може да е малък теч и да не капе, но достатъчно да мирише и прави беля, а нещо ми се струва че разхода ми се вдигна, нямам разходомер и не мога да го засека с точност, пък и може да е от студеното време (първа зима го карам)
12 мнения
• Страница 1 от 1