Диагностика?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Диагностика?
Можете ли да ми кажете място в София където да ми направят диагностика. Проблема ми е че започна да харчи ужасно много и незнам какво става. Сипвам 10 литра и минавам 60км. Моля помогнете - какво да направя и от какво може да е?
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
То зависи и от къде сипваш. Че на мен така последните пъти от ОМВ ми "скочи" разхода, но като смених бензиностанцията и се оправи сам 

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, на мен на ОМВ ми напълниха 6,5 литра в тубичка от 5 преди 10-на дни... Обаче не помня на кое ОМВ...
Never mistake motion for action...
На мене смесено градско/извън градско ми даде 9,5 за 75км
. Колата ми е нова и това беше първото зареждане. Сега го измервам с точност за 100км ама така като гледам отива към 15л. 316i ми е колата и мисла че ше трябва преглед
едит; Ама сега тия 100 км дето ги засичам са само градско (София), а пък и аз досега съм карал само дизел и не съм свикнал с оборотите на колата все още. Но и дебитомера показва под 10л само като съм на 4-та или 5-та и много рядко на 3.

едит; Ама сега тия 100 км дето ги засичам са само градско (София), а пък и аз досега съм карал само дизел и не съм свикнал с оборотите на колата все още. Но и дебитомера показва под 10л само като съм на 4-та или 5-та и много рядко на 3.
zvezdo88 отиди да ти я погледнат на диагностика. Камор вършат добра работа. Аз имах същите симтоми и се оказа ламбда сонда - 200 лв. Соро бях пуснал тема. Преди смянта на ламбда сондата градско борд компютъра показваше 18/100, след смяната 12.5/100 като колата предимно се кара в задръстванията на София по 10-тина километра, така че 12.5 ми изглежда напълно нормално, пък и още си е хладно сутрин и вечер.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
шел са ужасни. ако беше пробвал търсачката за 'разход' щеше да видиш и ламбдата, и разни мнения за бензиностанции.
на твое място първо сипвам лукойл-95 и меря
второ една диагностика на компа - 25 кинта е, плюс-минус зависи къде я правиш.
трето разход се мери по бордкомп или от пълен до празен резервоар. щото ако си седял 5 часа на място нищо чудно за 10 литра ад минеш и 30 км.
та: или са те метнали на шела и с количеството освен че е пълно менте бензина, или си за ламбда + друго евентуално.
на твое място първо сипвам лукойл-95 и меря
второ една диагностика на компа - 25 кинта е, плюс-минус зависи къде я правиш.
трето разход се мери по бордкомп или от пълен до празен резервоар. щото ако си седял 5 часа на място нищо чудно за 10 литра ад минеш и 30 км.
та: или са те метнали на шела и с количеството освен че е пълно менте бензина, или си за ламбда + друго евентуално.
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
диагностика всеки който има интерфейс и карсофт може да ти направи, но да ти поправи колата не...аз си я правя при приятел в шафт ауто..преди е бил главен заместник механик в блейз. доволен съм от него. все пак умната да не стане ламбда, дебитомер и кво ли не ...до дупка в маркучите. избор голям камор дару и други
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Burningparis написа:диагностика всеки който има интерфейс и карсофт може да ти направи, но да ти поправи колата не...аз си я правя при приятел в шафт ауто..преди е бил главен заместник механик в блейз. доволен съм от него. все пак умната да не стане ламбда, дебитомер и кво ли не ...до дупка в маркучите. избор голям камор дару и други
подкрепям колегата аз ходя пр исъщия майстор мног окъдърен човек е прави и диагностики и на мен ми беше така засякохме я няколко пъти даваше ми много голям разход днес купих нова ламбда сонда ново масло нови филтри всичките и ще видим мисля че е по добре май падна но да тествам

14 мнения
• Страница 1 от 1