Опит за 325 TDS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Опит за 325 TDS

Мнение от swh_bmw » 02 Мар 2007, 18:14

Здравейте на всички,
от две седмици чета форума ви и научих доста интересни неща. Не съм много на 'ти' с колите а не съм и притежавал BMW

В близките няколко седмици се захванах с идеята че и аз мога да бъда горд собственик на едно BMW Е36 325 TDS.
Четах доста плюсове, минуси и т.н. Но не открих колко ще ми струва първоначалните смени на разни ремъци, филтри и т.н за една така красавица. Разбрах че е с верига(вместо ангренажен ремък) която издържала до 500.000 км. Какво друго остава за смяна(освен маслен и въздушен и може би някакъв друг ремък).

Ако ми опишите нещата които са задължителни за смяна и колко ще ми струва(горе~долу), ще съм ви благодарен.

Потребител
Аватар

Мнение от БМВ3 » 02 Мар 2007, 19:45

колега ремаците и ролките не са задьлжителни ако не са много напукани и да тракат но маслото и филтрите са задьлжителни горивен вьздушен и на купето ако е с климатик и най вече зависи какьв ти е кьсмета на какво ще попаднеш гледай хубаво и задьлжително я закарай на диагностика там ще ти кажат всички дефекти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 02 Мар 2007, 19:58

Благодаря за отговора,
Маслото и филтъра не са проблем, но да кажем че и ремъците са за смяна какви пари трябва да си подготвя за тях(за веригата прочетох че не е евтино нещо около 800 лв), и ако може да ми кажеш къде мога да я закарам на диагностика.
Та питам защото ще съм ограничен в парите а не ми се иска да взема нещо и да лежи няколко месеца за да се пооправи, знам че е и малко на късмет(първата ми кола VW polo беше 'нов внос' а пък една от гарнитурите се оказа Victory light 100 ml дълги ;) ), но все пак бих искал да знам колко да си приготвя задължително след колата(то сигурно ще има доста неща което ще е добре за смяна) :confused: .

Потребител
Аватар

Мнение от БМВ3 » 02 Мар 2007, 20:02

моите ремаци не сьм ги сменял и не знам цени сменил сьм само термостат водна помпа и виско кьм 350 лева трите

Потребител
Аватар

Мнение от БМВ3 » 02 Мар 2007, 20:04

диагностика най добре в бмв сервиз аз сьм много доволен поне тука в стара загора

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 02 Мар 2007, 20:45

Означавали че ако попадна на читаво дизелче и около 500 лв отгоре и ще знам че няма да имам големи главоболия. И в диагностиката да ли ще могат да ми кажат за топлия старт(четох че доста често се получавало при дизелите заради веригата)

Потребител
Аватар

Мнение от БМВ3 » 03 Мар 2007, 0:04

за топлия старт те ти гледат центровката и си личи веригата дали е разпьната центровката играе ако има проблем поне на мене така казаха а топлия старт ти нали ще я пробваш като я купуваш трябва да пали от раз земе ли да се чуди значи нещо не е наред

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 03 Мар 2007, 0:26

Бладаря ти БМВ3,
наистина ме успокои :lol:, след прочетените проблеми из форума взех да се плаша(не че някоя кола на тези години ще е перфектна, но че ще се затрудня с първоначалните подмени). Значи веднага трябва да се заема да продавам или да я заменя с 325 TDS opel'чето (Opel Corsa 95 1.5 TD ако някой ще иска бартер между другото ;) )

Назад към E36